Письменник Сашко Дерманський поставив на місце батька школяра, який його принизив

26 сентября 2024

Український письменник дитячої літератури Сашко Дерманський відповів нахабному жителю Запоріжжя Вові Пономаренку, який заради своєї дитини готовий був образити непричетну людину. Чоловік у текстовому форматі висловив свою злість через шкільну програму, яка нібито змушує витрачати гроші на розвиток школярів.

Скриншот із короткої переписки Дерманський опублікував у Facebook і показав, як чемно можна відповісти хамовитій людині. Його опонент, певно, був настільки злим, коли друкував повідомлення, що забув привітатися. Він одразу перейшов до суті із заявою: "Ответь мне на вопрос". Своє спілкування він вів російською мовою, адже "мне так удобно" і всі інші подібні причини.

Пономаренка розізлило, що йому доведеться витратити власні кошти, щоб купити своїй дитині книжку, яка може допомогти їй краще розвиватися і набиратися життєвого досвіду. Хоча чоловік міг звернутися до бібліотеки й отримати на певний час потрібний примірник безкоштовно.

"Чому моїй дитині, щоб підготуватися до уроку, потрібно купити твою срану книжку? А?" – обурився житель Запоріжжя російською мовою.

У відповідь він отримав чемне повідомлення від Сашка Дерманського про відсутність зобов'язання купувати свою літературу і пояснення, чому для Пономаренка це буде "найкращим рішенням".

"Вітаю. В жодному разі не купуй. Хай росте таким, як і ти, невігласом і хамом. Ти ж цього хочеш, москалику?" – відповів письменник.

Відповідь обуреного батька не забарилася. Ба більше, він навіть перейшов на українську мову, однак не перечитав своє повідомлення перед відправкою і надіслав його з машинальними помилками.

"У жодному разі "бандерику". Цікаво, правомірно діють вчителі, які змушують купувати книгу, щоб підготуватися до уроку? Думаю поліція розбереться", – пригрозив він.

Під публікацією скриншоту дитячий автор написав питання, на яке неможливо дати відповідь: "Цікаво, чи багато таких Вов у Запоріжжі?"

Коментатори залишилися шокованими поведінкою чоловіка і висловили своє співчуття дитині через батька, якого нібито більше хвилюють гроші, ніж освіта.

  • "Щось ви його надто лагідно "москаликом" назвали. Для цих ушльопків інша назва є".
  • "Жахлива насправді ситуація. Шкода ту дитину з таким батьком".
  • "Принаймні поцікавився домашнім завданням. Хоч і побачив там "купити книжку" замість "прочитати".
  • "Цікаво, чи він так придирливо купляє для себе алкоголь та цигарки, як дитині книжку?"
  • "Нащадок тих, ким заселяли Україну вороги замість закатованих, репресованих, вбитих українців".
  • "Про існування бібліотек Вова не здогадується".
  • "Мені ось цікаво, чи лише вам він написав, чи інших теж шукає".

До слова, твори Сашка Дерманського за новою програмою школярі вчать у кількох класах початкової і середньої школи.

"Я не дуже слідкую за шкільною програмою, але ж постійно буваю в школах на зустрічах із читачами, тому знаю, що в 1-2 класах вивчають мої невеличкі казочки з книжки "Казки дракона Омелька" та вірші з єдиної віршованої збірки "Бигимоти – не медмеді", – розповідав письменник в інтерв'ю "Укрінформу". – У 3-4 класах діти знайомляться з фентезійною повістю "Король буків, або Таємниця Смарагдової Книги". Читають "Володар Макуци, або Пригоди вужа Ониська", а також веселу повість "Маляка – принцеса Драконії" й чи не найпопулярнішу мою трилогію про Чудове Чудовисько".

Раніше OBOZ.UA писав, що міністр освіти і науки України Оксен Лісовий відреагував на скандал із картою нашої країни без Криму в підручниках з української мови для 7 класу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Грошей на допомогу українцям цієї зими мало - ООН 27 сентября 2024

Більш ніж половина потужностей України з виробництва електроенергії знищена під час російських атак.

"Холостяк" Олександр "Терен" зробив свій вибір, він розповів, як обирав кохану, та заінтригував її відповіддю на пропозицію 27 сентября 2024

"Холостяк" зробив свій вибір: Олександр "Терен" розповів, як обирав кохану, та заінтригував її відповіддю на пропозицію Він зізнався, що прощатися з учасницями було складно

Вакарчук згадав, як написав пісню "Друг", яку гурт ZIFERBLAT переспівав у проєкті Кароль 27 сентября 2024

Український гурт ZIFERBLAT став новим гостем YouTube-шоу співачки Тіни Кароль "Дім звукозапису". Колектив, який брав участь у нацвідборі на Євробачення-2024, переспівав легендарний хіт Океану Ельзи "Друг".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше