В мережі розсекретили, чому Соломія Опришко взяла псевдонім Клавдія Петрівна

7 сентября 2024

При створенні сценічного образу юна виконавиця Соломія Опришко, яка майже рік приховувалася під об'ємним капелюхом, надихалася головною героїнею роману Володимира Винниченка "Записки Кирпатого Мефістофеля" – Клавдією Петрівною. Молода співачка перейняла деякі риси персонажки твору, яку літератор описував як жінку з багатим внутрішнім світом, але нестандартною зовнішністю.

Головна героїня книги була щирою та ніжною дівчиною, яка постійно намагалася догодити оточуючим. Суспільне Культура пояснило, якою насправді була Клавдія Петрівна, що надихнула юну виконавицю на створення образу.

Що відомо про Клавдію Петрівну

Клавдія Петрівна – заміжня жінка, яка живе окремо від чоловіка та самостійно виховує малолітнього сина Костю. Її обранець, Яків Михайлюк вважає стосунки з героїнею певною "благодійністю", тому мешкає далеко від сімʼї та надсилає їм матеріальну допомогу у розмірі 100 рублів на місяць. Клавдія Петрівна має неймовірно багатий внутрішній світ та постійно намагається реалізуватися. Через низку невдалих спроб знайти своє місце у жорстокому світі, вона втрачає впевненість та повністю занурюється у комплекси та страхи.

Володимир Винниченко описав персонажку роману "Записки Кирпатого Мефістофеля" як невпевнену, трохи незграбну, але щиру людину, яка має гарне, густе і витке волосся з м'яким блиском. Проте зовнішність жінки була доволі нестандартною, адже вона має маленькі очі, великий ніс та широкі губи.

"Голос у неї щирий, чистий та високий. Вона співає дуже часто без слів, затиснувши губи, й через те здається, що грає скрипка, жива, зітхаюча глибоким зітханням. Клавдія Петрівна не любить, щоб на неї довго дивились, і через те нахиляє лице до ґітари, а коли перестає грати, то підводить його й усміхається до мене винувато й питаюче", – йдеться у творі.

Цікаво, що й сама Соломія Опришко в житті дуже соромʼязлива дівчина, тому боялася провалитися, як героїня.

"Ідея не показувати обличчя – це не піар-хід. Це захотіла сама Клавдія Петрівна. Тому що вона боялася, якщо не "залетять" пісні, то не хотіла позоритися", – пояснив виконавець Osty в інтервʼю МУЗВАР.

Капелюх був фірмовим аксесуаром Клавдії Петрівни

Донедавна Соломія Опришко, як і її "прототип" в українському романі, не вбачала свого образу без акценткого капелюха.

"Без капелюха Клавдія Петрівна видається молодшою. Я через щось із приємностю це відмічаю", – писав Володимир Винниченко.

Героїня мала непростий характер

Клавдія Петрівна завжди була метушливою та невпевненою в собі особистістю. Вона нервується на людях, соромиться та намагається всім догодити. Героїня створює затишок у рідному домі і щиро опікається маленьким сином Костею.

Для того, аби виглядати більш суворо та "по-дорослому", Клавдія Петрівна носить стриманий одяг, у якому переважають чорні кольори. Вона любить проявляти свою творчу сторону, тому не уникає можливості поспівати чи заграти на гітарі.

У творі Винниченка Яків Михайлюк описує свою дружину так: "Коли я йду від неї пізно вночі, я повний трохи сентиментального зворушення та жалю до сеї чудної самотньої жінки. І в той же час із усміхом згадую, як вона починає слабнути й задихатися від хвилювання, коли я беру її за руку й довго потискую. Як вона боязько скидує очима й потім водить ними навкруги, нічого не бачучи й усією ослабленою істотою вичікуючи чогось. І як, неначе прокинувшись, коли я випускаю її руку, відразу впадає в піднесення, багато рухається, безпричинно сміється й щохвилини бере в руки ґітару, яку зараз же відкладає набік. І її рухи стають такі гнучкі, легкі, ритмічні, немов вона співає всім тілом, одягненим у чорне, але тонким і молодим, як у дівчинки".

Раніше OBOZ.UA розповів, який вигляд має Klavdia Petrivna без маски та що відомо про минуле співачки.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У двох районах Курської області оголосили обов'язкову евакуацію 16 сентября 2024

Населені пунктів даних районів знаходяться у 15-кілометровій зоні, що прилягає до кордону з Україною.

Пісня Руслана Горового про життя без окупантів стала хітом у мережі (відео) 16 сентября 2024

"Усіх на Євробачення, Кондратюку – "Оскар!" Пісня Горового про життя без окупантів стала хітом у мережі Продюсера не довелося довго вмовляти знятися в кліпі

Наталка Денисенко поділилася бекстейджем спокусливої фотосесії зі своїм чоловіком, військовим та актором Андрієм Федінчиком 16 сентября 2024

Акторка Наталка Денисенко, яка не соромиться публікувати свої гарячі фото, і Instagram поділилася бекстейджем спокусливої фотосесії зі своїм чоловіком, військовим та актором Андрієм Федінчиком.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше