Дуда проти блокування вступу України до ЄС через "волинську різанину"

24 сентября 2024

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що блокування вступу України до Європейського Союзу відповідає політиці російського диктатора Володимира Путіна. Разом з тим, Україна має знайти згоду з Польщею щодо складних питань, у тому числі історичних. Про це він сказав в інтерв'ю Polsat News.

"Я намагався діяти так, щоб не створювати точок напруги між Варшавою та Києвом... Це було нелегко, бо між нами є складні проблеми. Але я також говорив про ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента у Луцьку" у річницю Волинської різанини", - зазначив Дуда.

Він додав, що досягнення згоди з Польщею з усіх складних питань, зокрема історичних, також на користь і Україні.


Волинська трагедія чи Волинська різанина, як її називають у Польщі - один із кривавих епізодів українсько-польського конфлікту часів Другої світової війни на Волині. Навесні 1943 р. Крайовий провід Організації українських націоналістів (ОУН) на Волині прийняв рішення про вигнання місцевих поляків. Обґрунтовувалося таке рішення необхідністю перешкодити планам польських провідних політичних сил повернути повоєнній Польщі західноукраїнські землі. За польськими підрахунками, під час Волинської трагедії з польського боку загинуло щонайменше 35 тис. осіб (переважно польських селян), а з українського боку - до кількох тисяч осіб. Українські дослідники вважають, що поляки кількість своїх жертв перебільшують.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск пригрозив “не пустити Україну в ЄС” через розбіжності в поглядах щодо Волинської трагедії.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Румунії знайшли нові уламки "шахеда" 24 сентября 2024

На території Румунії, навпроти українського Ізмаїла, виявили уламки ударного безпілотника "Шахед".

Як змінюється поведінка в алкоголіка перед запоєм? 24 сентября 2024

Запій є небезпечним станом, що супроводжується інтенсивним вживанням алкоголю протягом тривалого періоду. Дізнайтеся, як змінюється поведінка алкоголіка перед запоєм і які ознаки запою | Samara-med

Вікові обмеження для водіїв: кого в Україні можуть позбавити прав 24 сентября 2024

Вікові обмеження для водіїв: кого в Україні можуть позбавити прав

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Чепелева Юлия ФОП 0.8
Чепелева Юлия ФОП

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше