Фільм про долю дітей на війні в Україні номінували на "Оскар"

25 января 2023

Кінострічку виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії про український дітей в умовах війни на Донбасі номінували на престижну премію "Оскар". "Будинок зі скалок" став одним з п'яти претендентів на перемогу в номінації "найкращий документальний фільм".

24 січня Американська кіноакадемія оприлюднила перелік усіх номінантів. До нього також увійшов фільм під назвою "Навальний" про російського опозиціонера від канадського режисера Деніела Роєра (щоб подивитися фото та відео, доскрольте до кінця сторінки).

Сюжет стрічки розповідає про життя невеликого дитбудинку поблизу лінії фронту на Донбасі. Головні героїні-виховательки кинули всі сили на те, щоб у важких умовах забезпечити дітям безпеку та любов.

Історія фільму не вигадана. Вона заснована на подіях у реальному дитячому притулку, в якому працювали українські виховательки Ольга та Маргарита. Їхня самовіддача та безкорисливість вразили творців картини.

Стрічка була зняла ще до початку повномасштабної війни, тому можна тільки уявити скільки дітей залишилися безпорадними перед обличчям російського вторгнення. Світова прем'єра документального фільму відбулася у січні 2022 року.

Як писав OBOZREVATEL, разом з "Будинком зі скалок" в лонг-листі "Оскару" був представлений фільм "Клондайк" українського виробництва. Проте далі він не пройшов.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вийде фільм про Путіна, створений ШІ 25 апреля 2024

Вийде фільм про Путіна, створений ШІ

Одне з найкращих детективних шоу XX століття з'явилося на Netflix: про що "Життя на Марсі", яке рекомендують до перегляду всі критики 25 апреля 2024

Одне з найкращих детективних шоу XX століття з'явилося на Netflix: про що "Життя на Марсі", яке рекомендують до перегляду всі критики Серіал вперше вийшов на екрани у 2006 році

Хіменес-Браво поділився покроковим рецептом крафіна до Великодня. Відео 25 апреля 2024

Ресторатор та відомий телекухар Ектор Хіменес-Браво до Великодня поділився рецептом паски крафіна.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше