Фінансова політика України кардинально не зміниться. Що обіцяє новий міністр Данилюк

16 апреля 2016

Новопризначений міністр фінансів Олександр Данилюк обіцяє продовжувати фінансову політику своєї попередниці Наталії Яресько та запевняє, що радикальних змін у цій сфері не буде.

Про це Данилюк сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Щодо того, чи змінюватиметься політика, я хочу сказати, що радикальних змін не буде і бути не може. Справа в тому, що повинна бути певна послідовність", – запевнив Данилюк.

Міністр обіцяє розібратися з проблемами в Державній фіскальній службі та не виключає рішучих заходів у разі виявлення проблем.

"Щодо рішучих заходів... Вони будуть. У цьому можете не сумніватися. Але спочатку я хочу розібратися, що відбувається в цій сфері (ДФС). Мені треба оцінити проблеми, і після цього я пропонуватиму рішення. Якщо є якісь серйозні проблеми, то будуть рішучі пропозиції", – сказав Данилюк.

Крім того, зміни очікують і на систему фінансування закладів профтехосвіти. Нагадаємо, гроші на їхнє утримання відтепер мають виділяти місцеві бюджети. Проте через брак коштів частину училищ можуть закрити.

"Наміри були правильними (щодо передачі фінансування на місця), але те, як це було реалізовано, створило серйозні проблеми. Ми змусили платити місцеві бюджети за те, на що вони не впливають, тут треба підходити системно, і найближчим часом ми разом з моєю колегою, міністром освіти і науки, запропонуємо такий підхід", – запевнив Данилюк.

Водночас новопризначений міністр фінансів заперечує звинувачення в корупції і приховування капіталів в офшорах, а також стверджує, що не займається підприємницькою діяльністю з 2010 року.

"Я не є корупціонером, за весь час перебування на державній службі я жодного разу не брав хабарів та інших винагород", – так він прокоментував запитання про наявність у нього двох офшорних компаній, зареєстрованих у Лондоні і не внесених до податкової декларації.

"Це не офшор, по-перше. По-друге, я ненавиджу корупцію, я всіма фібрами своєї душі ненавиджу корупцію, я проти цього і багато хто в цьому залі знає, що я брав активну участь у розробці антикорупційного законодавства. Із 2010 року, коли я приїхав сюди, я не займався підприємницькою діяльністю, а весь цей час працював на державу, і це дуже серйозно позначилося, до речі, на моєму фінансовому стані", – додав міністр про те, що працював у бізнесі більшу частину свого життя, але робив це за кордоном, прозоро і чисто.

Зазначимо, що Данилюк до призначення в Мінфін був першим заступником глави Адміністрації президента України і представником глави держави в Кабінеті міністрів.

 

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Кеті Перрі в прямому ефірі мало не злетів металевий топ. Відео 18 апреля 2024

Американська співачка Кеті Перрі втрапила в "модну халепу" під час прямого ефіру телешоу "American Idol".

Зендея на кінопрем'єру вигуляла пишну сукню з мереживом на грудях 18 апреля 2024

Американська актриса Зендея продовжує свій марафон ефектних виходів на прем’єрних хідниках своєї нової стрічки Challengers.

Злата Огнєвіч наробила атмосферних весняних фото 18 апреля 2024

Співачка Злата Огнєвіч встигла до похолодання в Києві та попозувала надворі для атмосферних весняних фото.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше