ФСБ заявили, що РДК планував теракт у Самарській області

26 марта 2024

ФСБ заявила про запобігання теракту в пункті прийому гуманітарної допомоги в Самарській області, який нібито планував посібник Російського добровольчого корпусу. Про це повідомляють росЗМІ. .

Зазначається, що громадянин РФ, 1994 року народження, діючи за вказівкою куратора, дістав із заздалегідь обладнаної схованки виготовлений ним саморобний вибуховий пристрій, "щоб підірвати його у будівлі пункту прийому гуманітарної допомоги однієї з волонтерських організацій".

"Під час затримання зловмисника стався самопідрив вибухівки, внаслідок чого він отримав поранення, несумісні з життям. Співробітники органів безпеки та цивільне населення не постраждали", - заявили у ФСБ.

У спецслужбі зазначили, що в період з 2022 по 2024 роки "фігурант публічно займався дискредитацією ЗС РФ", а у вересні минулого року він "був завербований українською спецслужбою за посередництвом одного з активістів РДК - Кудашева Олександра, 1982 року народження, давши свою згоду в організації та проведення диверсій біля Російської Федерації".

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта справи виявлено лабораторію з виготовлення вибухових речовин, компоненти для їх виробництва, а також ще один готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій.

"У його телефоні виявлено листування з куратором та матеріали, що підтверджують причетність помічника РДК до терористичної діяльності, що координується українськими спецслужбами", - заявили у ФСБ.

За фактом підготовки терористичного акту порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, російська ФСБ заявила про "затримання в Москві сімох послідовників Російського добровольчого корпусу".

Також повідомлялося, що ФСБ затримала кримчанку, яка нібито готувала теракт на залізниці.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Юрко Юрченко поділився рідкісними фото з 20-річною донькою 27 апреля 2024

Фронтмен гурту Yurcash Юрко Юрченко зворушливо привітав дочку Юлію із Днем доньки, який деякі люди відзначали 25-го квітня.

Анна Неплях відреагувала на чутки щодо надання ескорт-послуг Палатному і Кличку 27 апреля 2024

Днями переможницю "Міс Всесвіт Україна"-2021 Анну Неплях порівняли "новою тачкою"... з пробігом.

Збитки на 7,7 млн грн при закупівлі тестів на гепатит: викрито посадовця Мін'юсту й підприємця 27 апреля 2024

Збитки на 7,7 млн грн при закупівлі тестів на гепатит: викрито посадовця Мін'юсту й підприємця. Фото Зловмисників повідомили про підозру

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.4
Эпицентр

Отзывов: 1

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше