Глави МЗС країн Балтії відреагували на часткову мобілізацію в РФ

22 сентября 2022

Глави МЗС Латвії та Естонії відреагували на оголошення президентом РФ Володимиром Путіним часткової мобілізації та погрозу застосувати ядерну зброю. Відповідні заяви вони опублікували у своїх Twitter-акаунтах.
 
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс запевнив, що Латвія та вся Європа підтримають Україну.
 
"Нам не можна поступатися шантажу, ми маємо підтримувати Україну наскільки зможемо. Росія наразі становить не меншу загрозу для миру як у Європі, так і по всьому світі, як нацистська Німеччина у минулому столітті", – відреагував він.

Латвія з міркувань безпеки не видаватиме гуманітарних віз росіянам, які рятуватимуть себе від примусової мобілізації, додав він.
 
Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що те, на що пішов глава Кремля, є ​​"панікерським і нерозумним" вчинком.
 
"І так задля ведення геноцидоподібної війни проти України кинуть ще більше людей та військової техніки. Це крок відчайдушний, панікерський та аж ніяк нерозумний. Естонія і Європа і надалі будуть підтримувати Україну", – заявив він.

Глава МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс ще не коментував недавніх заяв Путіна, але раніше висловився про наміри Кремля анексувати окуповані території України після псевдореферендумів.
 
"У 1940 році нелегітимний російський референдум утвердив для моєї країни десятиліття терору, скорення та бідності. Це все, що маю намір сказати про незаконні російські референдуми", – зазначив він.
 
Глава міноборони Британії Бен Воллес вважає, що порушення попередньої обіцянки не вводити мобілізацію – це визнання краху вторгнення Росії в Україну.
 
Зазначимо, що Путін у середу вранці, 21 вересня, оголосив в РФ мобілізацію.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Акторка Дар’я Легейда пояснила, чому має різні прізвища в паспорті та свідоцтві про одруження з відомим актором 4 мая 2024

"Поки що так". Акторка Дар’я Легейда пояснила, чому має різні прізвища в паспорті та свідоцтві про одруження з відомим актором Актриса заміжня за популярним українським актором Дмитром Совою

У Києві затримали зловмисника, який видавав себе за офіцера СБУ і видурював гроші у сімей українських полонених 4 мая 2024

Видавав себе за офіцера СБУ і видурював гроші у сімей українських полонених: у Києві затримали зловмисника. Фото Підозрюваному загрожує до 8 років тюрми

Олександра Заріцька показала свій весняний ритуал 4 мая 2024

Солістка гурту Kazka Олександра Заріцька у кульбабах та смугастій сорочці показала свій весняний ритуал.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше