Хотіли захопити владу в Києві: СБУ затримала провокаторів, які готували заворушення після Дня Конституції

1 июля 2024

Співробітники СБУ затримали провокаторів, які готували заворушення у Києві після Дня Конституції. Під виглядом проведення так званого віче зловмисники планували оголосити про "усунення від влади" чинного військово-політичного керівництва України.

Про це повідомили в пресслужбах Служби безпеки України та Офісу генпрокурора. Підозрюваним загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

"Служба безпеки викрила групу громадських "активістів", які готували низку провокацій у Києві 30 червня цього року. За даними слідства, групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями. Під виглядом проведення так званого віче зловмисники планували оголосити про "усунення від влади" чинного військово-політичного керівництва України. Потім вони сподівалися захопити будівлю Верховної Ради України та заблокувати її роботу", – розповіли правоохоронці.



Як зазначили в СБУ, щоб зібрати людей, організатори мали влаштувати в центрі столиці нібито мирне зібрання. Але більшість учасників заходу хотіли використати "втемну" – не розкриваючи їм справжні наміри щодо провокацій.

Інформацію про "заворушення" в Києві зловмисники планували поширювати через вітчизняні та іноземні інформресурси. Так сподівалися розхитати суспільно-політичну ситуацію всередині нашої держави, що зіграло б на користь країни-агресора РФ.



"Щоб реалізувати злочинний задум, головний організатор залучив кількох спільників – представників громадських організацій з Києва, Дніпра та інших регіонів. Для конспірації вони комунікували між собою в різних месенджерах, а якщо зустрічалися, то невеликими групами по три особи. Служба безпеки завчасно викрила протиправні наміри фігурантів, задокументувала їхню підривну діяльність і затримала організаторів", – додали правоохоронці.

Під час обшуків у помешканнях затриманих виявили та вилучили зброю, боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами злочинних дій.


Як уточнили в Офісі генерального прокурора України, до своїх лав зловмисники вербували також керівника ГО з Прикарпаття, але той відмовився через явну протиправність таких дій. Про підозру повідомлено чотирьом громадянам за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу України. Двом із них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, Служба безпеки України затримала ще одного російського агента, який збирав розвідувальні дані про Сили оборони на Донеччині. Зловмисник шукав місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають інтенсивні бої.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Андре Тан висміяв "модні луки" безхатьків і спровокував дискусію в мережі 3 июля 2024

Андре Тан висміяв "модні луки" безхатьків і спровокував дискусію в мережі Прирівняв їхній одяг до нових колекцій Balenciaga

Как правильно выбрать спиннинг? 3 июля 2024

Любой спиннинг представлен удилищем, на котором закреплены пропускные кольца для лески (шнура) и крепление для катушки. Особенность рыбалки при помощи спиннинга состоит в использовании подвижных приманок

Фанати Тейлор Свіфт присоромили Джулію Робертс за тісні обійми з бойфрендом співачки. Фото 3 июля 2024

Солодка парочка співачка Тейлор Свіфт та зірка американського футболу Тревіс Келсі мають величезну армію фанатів. Деякі з них настільки сильно люблять своїх кумирів, що слідкують за кожним їхнім кроком та рухом. Як, наприклад, під час концерту артистки у Дубліні.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Попіль Ольга 5.0
Попіль Ольга

Отзывов: 1

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше