В мережі показали, який вигляд мав центр Києва у 1855-1875 роки. Унікальне фото

24 мая 2024

Протягом свого існування Майдан Незалежності в Києві кілька разів міняв свою назву, зокрема, був Хрещатицькою площею. Який вигляд мала ця локація у 1855-1875 роках, ми можемо дізнатися завдяки старому фото.

Архівний знімок було опубліковано у спільноті "Спрага": в Києві цікаво" у соціальній мережі Facebook. Раніше тут навіть був невеличкий ринок.

"Хрещатицька площа (Майдан Незалежності. – Ред.), 1855-1875 роки", – йдеться в повідомленні.

На опублікованому фото можна побачити частину нинішнього Майдану, а також дорогу, яка веде до Софійського собору, та сам храм.

Майдан Незалежності – центральна площа Києва. До кінця X століття ця місцина, як і весь теперішній Хрещатик, звалася Перевісищем і була болотом. Там, де тепер починається Софійська вулиця, була Лядська брама, що вела до Верхнього міста. Наприкінці XVIII – на початку XIX століття являв собою пустир – так зване Козине болото. До нього підходили оборонні вали, біля підніжжя яких була насипана гребля і стояв водяний млин.

Нагадаємо, Дарниця в Києві вперше у документах згадується 1509 року. Наприкінці ХІХ століття тут побудували вокзал, а сама місцевість перетворилася на відоме місце відпочинку киян і дачне селище.

У 1870 році в Києві відкрили Центральний залізничний вокзал. Його перша будівля була побудована із жовтої цегли в давньоанглійському готичному стилі.

Як повідомляв OBOZ.UA, у 1960-х роках набережна біля Поштової площі та Дніпровські кручі в Києві мали трохи інший вигляд. А пляжі на Трухановому острові були значно більшими.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Слава Камінська повідомила про серйозну хворобу 9-річної дочки та показала її в лікарні 16 июня 2024

Співачка Слава Камінська поскаржилася шанувальникам на хворобу своєї 9-річної доньки Лаури.

Як стрес впливає на зір: лікар-офтальмолог поділився важливими фактами та дієвими порадами 16 июня 2024

Посмикування очей, розширені зіниці, синдром сухого ока, незначне погіршення зору можуть бути супутниками хронічного стресу. Окрім дискомфорту, стрес може призвести до порушення зору, наприклад, розвитку короткозорості чи центральної серозної хоріоретинопатії.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр 5.0
Центр

Отзывов: 6

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше