Китай відповів на критику з боку Зеленського

13 сентября 2024

Китай продовжить сприяти вирішенню "української кризи" на основі власної мирної ініціативи, хоча її розкритикував президент Володимир Зеленський. Про це сказала речниця МЗС КНР Мао Нін на брифінгу, повідомило відомство в п’ятницю, 13 вересня.

Вона нагадала, що в ініціативі Китаю і Бразилії із шести пунктів міститься заклик до відповідних сторін утримуватись від розширення лінії фронту й посилення бойових дій, а також уникати провокацій.

За словами Мао Нін, в китайсько-бразильському документі також ідеться про неприпустимість застосування у конфлікті ядерної зброї чи завдання ударів по атомних електростанціях і міститься заклик до всіх сторін сприяти діалогу та переговорам.

"Загальні домовленості отримали позитивну реакцію з понад 110 країн і відповідають спільним прагненням міжнародної спільноти", – заявила речниця.

Вона запевнила, що Китай обговорює свою ініціативу з українською стороною.

"Щодо "української кризи", в тому числі щодо шести спільних домовленостей, Китай підтримує тісні контакти з Україною. Китай продовжить сприяти мирним переговорам і відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи", – резюмувала Мао Нін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав деструктивним "мирний план" Китаю і Бразилії із завершення війни в Україні, яку розв’язала Росія.

Тим часом Бразилія та Китай просувають свій так званий "мирний план" під назвою "Політичне врегулювання української кризи" з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Кремля.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Чому Україні бояться дозволити стріляти вглиб Росії - відповідь американського офіцера 18 сентября 2024

Чому Україні бояться дозволити стріляти вглиб Росії - відповідь американського офіцера

Шакіра обурилася фанатом, який намагався зняти відео з-під її сукні під час танцю 18 сентября 2024

Неприємна ситуація трапилася під час виступу у Маямі

ВООЗ: в Україні можлива криза в системі здоров'я 18 сентября 2024

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попередила про можливу кризу в сфері охорони здоров'я України через те, що країна третю зиму переживатиме у...

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше