Росія розробляє новий безпілотник з китайським двигуном - ЗМІ

13 сентября 2024

РФ почала виробництво нового ударного безпілотника дальнього радіусу дії під назвою Гарпія-А1. Для цього використовується китайський двигун та деталі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Виготовленням нових дронів займається компанія ІЕМЗ Купол, яке є дочірнім підприємством російського виробника озброєнь Алмаз-Антей. Повідомляється, що в період з липня 2023 року по липень 2024 року було виготовило понад 2500 Гарпій.

Росія нібито вже застосовувала Гарпію проти військових і цивільних об'єктів в Україні. Джерела зокрема надали виданню фото нібито нового дрона, але в Reuters не знайшли інформацію, яка підтверджує справжність фото.

Новий дрон "дуже схожий на Shahed", але начебто "має кілька відмінних рис": унікальний плавник на болтах і двигуни Limbach L-550 E. Цей двигун спочатку був розроблений і виготовлений німецькою компанією, але тепер виробляється в Китаї місцевою фірмою Xiamen Limbach.

Злітна вага "Гарпії" становить менше 300 кілограмів, а максимальна дальність польоту - 1500 кілометрів. Про це вказано у виробничому контракті між компанією Купол і Міністерством оборони Росії. Ці параметри відповідають іранським безпілотникам Shahed-136, які Москва активно використовувала в Україні.

Компанія з виробництва двигунів не відповіла на запит агентства щодо використання їхніх запчастин.

У третьому кварталі цього року Вектор та Купол замовили у китайських компаній Juhang Aviation Technology та Redlepus Vector Industries 100 осей, карбюраторів та інших деталей двигунів Limbach.

Juhang - потрапила під британські санкції в лютому і американські санкції в травні за надання Росії обладнання для безпілотників.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Подкопаєва у День усиновлення зворушила спогадами та показала сімейне фото 19 сентября 2024

46-річна олімпійська чемпіонка з гімнастики Лілія Подкопаєва - одна з тих відомих людей, у кого в родині є прийомна дитина.

Нова ШІ-модель OpenAI o1 стала не тільки краще міркувати, а й обманювати задля досягнення мети 19 сентября 2024

Нова ШІ-модель OpenAI o1 стала не тільки краще міркувати, а й обманювати задля досягнення мети

Ріанна зʼявилася на публіці в махровій сукні-халаті з глибоким вирізом із золотим браслетом з діамантами на нозі 19 сентября 2024

Ріанна зʼявилася на публіці в махровій сукні-халаті з глибоким вирізом. Фото На її нозі красувався золотий браслет з діамантами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.8
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше