КНДР заявила про вихід із Договору про нерозповсюдження ядерної зброї

5 августа 2022

КНДР відмовилася виправдовуватися за володіння ядерною зброєю та назвала таке володіння "правом на самооборону". Про це повідомив постпред КНДР при ООН.
 
Під час конференції з питань нерозповсюдження ядерної зброї, яка відбувається в Нью-Йорку, постпред Північної Кореї при ООН сказав, що КНДР вийшла з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) у рамках законної процедури за відповідною статтею, визначеною в договорі.
 

"Ніхто не має ні права, ані підстав звинувачувати КНДР – країну, що має ядерну зброю і яка не є державою-учасницею (ДНЯЗ), – у реалізації права на самооборону", – йдеться в заяві офіційної особи Північної Кореї.
 
Раніше лідер Північної Кореї виступив з офіційною заявою з нагоди 69-ї річниці закінчення Корейської війни (1950–1953). Він заявив про готовність почати війну із застосуванням стратегічних ядерних озброєнь у разі спроби напасти на КНДР.
 

Північна Корея звинуватила США та Південну Корею в розпалюванні бойових дій, які можуть призвести до "другої корейської війни".
 
Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин привітав російського правителя Володимира Путіна із Днем ​​Росії та заявив, що цілком підтримує його дії.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Одна з дочок Джолі та Пітта переїжджає до батька - ЗМІ 28 марта 2024

Подейкують, американській акторці Анджеліні Джолі, яка нещодавно здобула судову перемогу над своїм ексом Бредом Піттом, незабаром доведеться ковтнути гірку пілюлю. Середня дочка колишнього подружжя, Шайло Нувель вирішила переїхати до батька.

У Києві чоловік влаштував пожежу в багатоповерхівці - помстився через відключення інтернету 28 марта 2024

Помстився через відключення інтернету: у Києві чоловік влаштував пожежу в багатоповерхівці. Фото Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі

37-річний британський актор Роберт Паттінсон став батьком уперше. Фото 27 марта 2024

37-річний британський актор Роберт Паттінсон та його наречена, 32-річна модель Сьюкі Вотерхаус вперше стали батьками.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше