Стали відомі 10 неочікуваних фактів про супермодель Наомі Кемпбелл

23 мая 2024

Вона є однією з найвідоміших світових зірок, яка змінила індустрію моди. Свого часу їй довелося у буквальному сенсі виборювати своє місце на подіумі та у глянці. Про її тіло кажуть, що воно "створене богом". Усе це про супермодель Наомі Кепмбелл, якій 22 травня виповнюється 54 роки.

ТаблоID зібрав цікаві факти про зірку. Як вона боролася із наркотичною залежністю? Яких зусиль докладає, аби протягом років підтримувати неперевершену форму? Та що відчуває під час омріяного материнства? Усі деталі – у матеріалі.

Революція в модельній індустрії

Наомі Кемпбелл почала займатися моделінгом наприкінці 80-х років і тоді вона зіштовхнулася із расизом, який пронизував індустрію моди.

"Відвідуючи прослуховування та виступаючи в ранньому віці у модних шоу, я зрозуміла, що означає бути чорним. Вам потрібно було докласти додаткових зусиль. Ви повинні були бути вдвічі кращими", - писала вона для The Guardian .

Особливо важливою подією, яка посунула кордони у світі моди, стала фотосесія Наомі для серпневої обкладинки французького Vogue у 1988 році.

"Мені не дуже сподобалася ця робота, але це створило величезний вплив: нарешті темношкіра модель на обкладинці французького Vogue", - зауважувала Кемпбелл.

Жіноча дружба у світі моди

Кажуть, що світ моди жорстокий і там не знайдеш друзів. Однак це точно не про Наомі Кемпбелл. Сінді Кроуфорд, Клаудія Шиффер, Лінда Євангеліста, Крісті Тарлінгтон, а згодом Хелена Крістенсен і Кейт Мосс стали дуже близькими у 90-х.

"Ви ростете разом, займаєтеся одним і тим же і довіряєте одне одному", - пояснювала знаменитість.

Ба більше – найбільший зв’язок і вдячність Кемпбелл відчуває по відношенню до Тарлінгтон та Євангелісти, коли ті підтримали свою колегу у боротьбі з расизмом в індустрії моди. Зокрема, Лінда навіть відмовлялася брати участь у певних зйомках, допоки на них не запросять Наомі.

Зараз моделі підтримують зв’язок та радіють починанням одне одної.

Музичний альбом

Хоч Наомі Кемпбелл – успішна та відома модель, це не завадило їй у 90-х спробувати свої сили в музиці. Вона випустила альбом під назвою "Baby Woman", який продюсував дублінський художник Гевін Фрайдей. Але великих надій на його популярність не плекала.

"Я думаю, що кожен повинен щось спробувати. Якщо це не працює, отже не працює, але принаймні можна сказати, що намагалася", - пояснювала вона.

Парфуми Наомі Кемпбелл теж були, до речі. Як і серія ляльок з її зображенням

Фото: Getty Images

Кокаїнова залежність

Популярність – завжди виклик. Коли Наомі Кемпбелл було 24 роки, вона почала вживати кокаїн. За її словами, їй вдавалося швидко його знайти і це все більше й більше розпалювало залежність. Свою проблему жінка усвідомила лише після вбивства друга Джанні Версаче у 1997 році.

"Того року стільки інших друзів померло за різних обставин. Мені здавалося, що я не можу впоратися з горем, тому я просто почала замінювати його наркотиками", - пояснювала вона в інтерв’ю Опрі Вінфрі.

Шалений тиск свого часу привів Наомі до поганих звичок

Фото: Getty Images

У 1999 році супермодель знепритомніла прямісінько під час фотосесії, а після відправилася до реабілітаційного центру. Протягом двох наступних років вона лікувалася від наркозалежності. Хмизу в багаття підкидали папараці, які зробили фото, коли Кемпбелл виходила із зустрічі анонімних наркоманів. Зірка змушена була подавати до суду за втручання у приватне життя і виграла справу.

Врешті Наомі вдалося вилікуватися.

Історія "кривавих" діамантів

У 2010 році Наомі Кемпбелл опинилася в епіцентрі скандалу, коли її викликали свідчити на судовому процесі у справі про військові злочини в Гаазі в Нідерландах. Супермодель нібито отримала діаманти, здобуті нелегальним шляхом, від колишнього правителя-диктатора Ліберії Чарльза Тейлора під час поїздки до Південної Африки.

Топ-модель Наомі Кемпбелл любить дорогі прикраси. Але історія з тими діамантами добряче потріпала їй нерви

Фото: Getty Images

Під час свідчення Кемпбелл підтвердила, що отримала декілька "кривавих" коштовностей від двох чоловіків, які могли працювати на Тейлора. Але згодом вона передала камені керуючому одного благодійного фонду для дітей Джеремі Рактліффу, який міг би їх продати.

"Я просто сказала: візьміть їх, зробіть з ними щось. Переконайтеся, що деякі діти отримають від них користь", - пояснювала супермодель.

Своєю чергою Рактліфф, запідозривши кримінальне походження діамантів, передав їх поліції. Зрештою, з Наомі Кемпбелл зняли усі обвинувачення.

Любов до авіаперельотів

Графік супермоделі Наомі Кемпбелл розписаний по хвилинах. Зранку вона може працювати на фотосесії у Нью-Йорку, а ввечері – сяяти на подіумі у Парижі. Тому більшість свого життя зірка провела у буквальнону сенсі в небі.

"Я люблю подорожувати, я народилася для цього. Мені подобається бути скрізь і ніде водночас. Ніщо не робить мене щасливішою за подорожі", - ділилася вона.

Кемпбелл де тільки не була

Фото: Instagram

Кемпбелл подорожувала від Єгипту до Бірми, від Камбоджі до Японії та від Італії до Йорданії. Вона дуже прискіпливо ставиться до гігієни, а тому перед тим, як піднятися у повітря, дезинфікує буквально усе навколо свого місця.

"Очищайте все, до чого торкаєтеся", - наголошувала вона у відео на своєму YouTube-каналі. За її словами, такі заходи допомагають їй залишатися здоровою.

Мама у 51 рік

У 2021 році Наомі Кемпбелл приголомшила своїх прихильників звісткою про те, що народила доньку-первістка. Протягом 10 років супермодель задумувалася про поповнення в родині, працювала над цим і досягла бажаного результату.

Чи була Наомі Кемпбелл вагітна?

Фото: Instagram

Наомі не квапилася ні показувати обличчя малечі, ні називати її ім’я. Подейкували, що зірка звернулася за допомогою до сурогатної матері. Утім, сама Кемпбелл ще у 2017 році зазначала, що із сучасною наукою може народити дітей коли захоче.

Так, уже в червні 2023 року її родина поповнилася на ще одного – сина. Щаслива матуся теж не показувала обличчя новонародженого. Ба більше – якщо і публікувала якісь пости, то майже одразу видаляла їх із соцмережі.

Instagram Наомі Кемпбелл налічує 16 мільйонів підписників. Звісно, прихильникам цікаво дізнатися більше про життя знаменитості

Фото: Instagram

В інтерв’ю для TODAY вона ділилася, що їй весело бути мамою.

"Кожен день – це сюрприз. Я не знаю, що станеться, що скаже моя донька", - розповідала Кемпбелл.

Без чоловічої підтримки

Наомі Кемпбелл незаміжня. У 2023 році їй приписували роман із близьким другом Мохаммедом Аль Туркі, але близьке оточення супермоделі спростовувало це. Мовляв, зараз вона цілком зосереджена на дітях.

Утім, у квітні 2024 року Наомі крокувала червоним хідником в компанії Аль Туркі

Фото: Getty Images

Раніше зірка подіумів наголошувала, що шукає сильного чоловіка.

"Мені подобаються чоловіки, які знають, чого хочуть. Знають, що вони роблять, приймають власні рішення. Як би мені не хотілося бути контролером, це не в моїх інтересах", - пояснювала вона.

Кемпбелл залишається у хороших стосунках з усіма чоловіками, з якими колись зустрічалася. І не обходить десятою дорогою колишніх, в тому числі знаменитих колег.

Так, на початку 90-х Наомі пов’язували з акторами Робертом Де Ніро та Леонардо Ді Капріо. Вона була заручена з басистом U2 Адамом Клейтоном. Найбільш тривалі стосунки мала з російським тодішнім мільярдером Владиславом Дороніним. У 2017 році стало відомо, що Наомі зустрічалася з єгипетським мультимільйонером Луїсом К. Каміллері, якому на той момент було 66 років. А потім проміняла його на молодшого музиканта Ліама Пейна.

З віком на "ти"

Наомі Кемпбелл – 54 роки. Вона відверто зізнавалася, що не боїться свого віку і чекає "старого доброго танцю зі своїми друзями". Тобто готова і далі жити своє життя та розважатися.

"Мені не страшно бути 50-річною", - свого часу говорила супермодель The Guardian .

Наомі Кемпбелл зараз 54 роки, але хто дасть їй цей вік?

Фото: Instagram Elle Uk

Можливо, одна з причин такої упевненості Кемпбелл полягає у її прекрасному зовнішньому вигляді. Її називають "нестаріючою моделлю", адже й справді вона мало змінилася від початку своєї кар’єри.

"Я доглядаю за собою, добре харчуюся, намагаюся збалансувати те, що надходить в мій організм. Тримаюся подалі від цукру та п’ю багато води", - розкривала Наомі свої секрети.

Крім цього зірка не споживає глютен та відмовилася від м’яса. А зберегти пружність обличчя, за її словами, допомогли стрибки на скакалці та генетика.

Спорт у 40 років

Генетика – те, що протягом 40 років дозволяло Наомі Кемпбелл зберігати свою фігуру. Важко повірити, але до цього часу зірка не відвідувала спортивні зали.

Кемпбелл наголошувала, що віддає перевагу круговим тренуванням, а не тренажерам. Вона не хоче умовно робити тіло об’ємним, а радше тонізувати м’язи. А ще у 2012 році їздила до Індії, аби більше дізнатися про йогу, духовні практики, які тепер вона поєднує зі своїми тренуваннями.

Фігура Наомі Кемпбелл викликає захват. Вона легко зараз може повторювати образи, які колись носила у 90-х

Фото: Getty Images

Крім фізичних навантажень, Наомі дотримується правильного харчування, зокрема, спеціальної дієти, розробленої відповідно до її групи крові.

Зрештою, Наомі Кемпбелл пережила багато чого у своєму житті і як усі люди робила помилки. Проте, вона не збирається ставати їхньою заручницею. Кемпбелл живе не у страху, а у вірі. Продовжує займатися благодійністю. Бачить лише позитивне та не звертає увагу на ненависників.

tabloid.pravda.com.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Настя Каменських в прямому ефірі поставила на місце ведучого, який назвав війну "складною ситуацією" 16 июня 2024

Артистка вчергове нагадала світовій спільноті, що війна в Україні триває.

Костянтин Грубич розповів, як Андрій Данилко просив у нього вибачення після загибелі його 17-річної доньки в ДТП 15 июня 2024

Він плакав. Костянтин Грубич розповів, як Андрій Данилко просив у нього вибачення після загибелі його 17-річної доньки в ДТП З моменту трагедії минуло 10 років

"Антитіла", які рятували життя на фронті, презентували потужну пісню і кліп про незламність українців 15 июня 2024

"Антитіла", які рятували життя на фронті, презентували потужну пісню і кліп про незламність українців. Відео Під час зйомок кліпу постраждали учасники гурту, але своєю роботою залишилися задоволені

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Клініка Надія 5.0
Клініка Надія

Отзывов: 1

Вул. Вереснева 9 0.4
Вул. Вереснева 9

Отзывов: 1

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше