Критики назвали найкращий фільм в історії: це трилер 1997 року в стилі нуар

10 мая 2024

Престижний американський ресурс для збору рецензій на кіно та телебачення – Rotten Tomatoes – назвав найкращий фільм всіх часів. Критики оцінили найвищим балом стрічку "Таємниці Лос-Анджелеса", яка вийшла 27 років тому.

Ресурс склав список із 300 найкращих фільмів в історії, ґрунтуючись на оцінках критиків, користувачів, кількості рецензій та інших факторах. З ним можна ознайомитися на сайті Rotten Tomatoes.

Перемога детективного нуару 1997 року може здивувати багатьох, адже ця стрічка не стала такою відомою, як друге та третє місце в рейтингу – "Хрещений батько" та "Касабланка".

В "Таємницях Лос-Анджелеса" розповідається про "темний бік" сонячного міста 1950-х. Три різні за характерами детективи – Венделл "Бад" Вайт (Рассел Кроу), Джек Вінсенс (Кевін Спейсі) та Едмунд Екслі (Гай Пірс) – розслідують масове вбивство.

Їм доводиться розібратися, хто стоїть за змовою, та довести, що вбиті в стрілянині підозрювані не мають відношення до згаданого вище злочину.

Фільм отримав схвальні відгуки у критиків і 9 номінацій на "Оскар", з яких виграв дві – за найкращий адаптований сценарій та найкращу жіночу роль другого плану. Вважається, що нагород могло бути й більше, якби того року конкурентом "Таємниць Лос-Анджелеса" не став культовий "Титанік".

Режисером став Кертіс Генсон, а сам фільм заснований на однойменному бестселері Джеймса Елроя. У 2015 році Бібліотека Конгресу включила "Таємниці Лос-Анджелеса" до Національного реєстру фільмів США.

Раніше OBOZ.UA писав, що автор відомих горорів Стівен Кінг назвав екранізацію, яка виявилася кращою, ніж його власна книга.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Росії перетворюють пологові будинки на військові шпиталі - ЗМІ 20 мая 2024

В Омську на переоснащення міського пологового будинку №5 виділено 400 мільйонів рублів, завершити процес перетворення закладу на військовий шпиталь мають до грудня 2025 року.

Де замовити протипожежну сигналізацію? 20 мая 2024

На найрізноманітніших об'єктах, як житлових, так і промислових, торгових та інших місцях скупчення людей необхідний монтаж пожежної сигналізації, яка у критичний момент зможе відіграти вирішальну роль у захисті життя

В мережі нагадали палку історію кохання принца Гаррі та Меган Маркл, які відзначають шосту річницю шлюбу 20 мая 2024

19 травня 2018 року принц Гаррі та Меган Маркл офіційно одружилися. Їхня історія кохання розпочалася із численних скандалів, які продовжуються й досі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Роды 2.5
Роды

Отзывов: 1

Алерголог 5.0
Алерголог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше