Що відомо про казахського опозиціонера, у якого стріляли у Києві

18 июня 2024

Вдень 18 червня у Шевченківському районі Києва невідомий розстріляв казахського опозиційного журналіста Айдоса Садикова. Злочинець вистрілив, коли чоловік перебував у салоні автомобіля разом із своєю дружиною.

Садиков відомий своєю жорсткою критикою режиму колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Про те, що спецслужби авторитарних режимів майже не ховаючись, переслідують у Києві опозиційних активістів, які знайшли в Україні політичний притулок, Садиков писав у своїй авторській колонці.

Журналіст розповідав, що почав займатися опозиційною діяльністю у 2002 році. При цьому він скаржився, що влада Казахстану організовувала проти нього численні провокації, влаштовувала автомобільні аварії, порушувала кримінальні та адміністративні справи.

За його словами, у 2013 році стало відомо, що влада Казахстану збиралася порушувати кримінальну справу проти його дружини Наталії Садикової, тому журналісти були змушені шукати політичного притулку в Україні.

У 2018 році Садиков заявив, що на нього вже здійснювали замах у Києві. Журналіст розповів, що двоє невідомих, назвавшись співробітниками поліції, намагалися увірватися до нього в квартиру. Також зловмисники висунули вимогу, а саме припинити критикувати владу. При цьому у разі продовження журналістської діяльності Садикова разом із сім'єю обіцяли депортувати з України.

Садиков раніше говорив, що спецслужби авторитарних режимів Казахстану та Росії не лише переслідують журналістів, а й намагаються дискредувати Україну як країну, здатну захистити тих, кому вона надає притулок. Більше того, ще 2018 року Садиков заявив, що не виключає, що спецслужби Казахстану чи РФ спробують його вбити.

Дружина журналіста на своїй сторінці у соцмережі Facebook підтвердила інформацію про напад.

"Сьогодні у Києві, біля власного будинку, був скоєний замах на Айдоса Садикова", – написала жінка.

Нагадаємо, 18 червня у Києві невідомий зловмисник вистрілив у чоловіка, який перебував у салоні автомобіля разом зі своєю дружиною, після цього стрілець втік з місця події. З власних джерел OBOZ.UA стало відомо, що внаслідок події було поранено казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова. Правоохоронці вживають заходів щодо затримання нападника, відкрито кримінальне провадження.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Росія поскаржилася на атаку дронів у Смоленській області 26 июня 2024

Губернатор регіону заявив, що безпілотники атакували військові об'єкти, розташовані у В'яземському районі.

57-річна спадкоємиця Marks & Spencer закрутила новий роман після трагічної смерті чоловіка 26 июня 2024

57-річна спадкоємиця Marks & Spencer закрутила новий роман після трагічної смерті чоловіка. Фото Обранець британки на 8 років старший за неї

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі 26 июня 2024

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі. Фото Актриса відповіла на звинувачення російською мовою

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше