Лукашенко змінив посла в Росії та кількох міністрів

27 июня 2024

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив низку кадрових призначень, зокрема, призначивши нових міністрів закордонних справ, промисловості та сільського господарства, а також главу президентської адміністрації. Про це повідомила пресслужба політика в четвер, 27 червня.
 
"Ухвалено рішення про призначення глави адміністрації президента. Із завтрашнього дня ці зобов'язання та функції виконуватиме Дмитро Крутий (до цього обіймав посаду посла Білорусі в Росії - ред.)", - йдеться в повідомленні.
 
Лукашенко заявив, що "Крутий залишається відповідальним за реалізацію всіх домовленостей із Росією".
 
На посаді посла Білорусі у РФ Крутого змінить Олександр Рогожник, який досі обіймав посаду міністра промисловості. 
 

Новим міністром закордонних справ Білорусії став перший заступник глави Адміністрації президента Максим Риженков. Колишнього главу МЗС Сергія Алейника призначено членом верхньої палати парламенту - Ради Республіки. Він очолить комісію з міжнародних справ.
 
Керівником міністерства промисловості Білорусії призначено Олександра Юхимова, який обіймав раніше посаду заступника глави цього відомства.
 
Новим міністром сільського господарства став Анатолій Ліневич, який до цього обіймав посаду першого заступника голови Вітебського облвиконкому.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що він не поїде у Білорусь, поки нею буде керувати Олександр Лукашенко. Те саме стосуватиметься й інших офіційних осіб Вірменії.

За даними ЗМІ, Білорусь поставляла зброю Азербайджану, яку той використав у війні проти Вірменії. При цьому Мінськ та Єреван є союзниками та входять до безпекового альянсу ОДКБ під керівництвом Росії.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ймовірно, через вживання ікри в’яленої риби: у Києві зафіксували випадок ботулізму 29 июня 2024

Ймовірно, через вживання ікри в’яленої риби: у Києві зафіксували випадок ботулізму. Подробиці і фото Фахівці розпочали відповідні перевірки

Китайська Geely розробила LFP-батареї, на яких електромобілі зможуть проїхати 1 млн км 29 июня 2024

Китайська Geely розробила LFP-батареї, на яких електромобілі зможуть проїхати 1 млн км

За винагороду зараховували ухилянтів до вишів Києва: серед зловмисників науковець університету 29 июня 2024

За винагороду зараховували ухилянтів до вишів Києва: серед зловмисників науковець університету. Фото Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше