Мільярдер-власник Патагонії пожертвував бізнес на порятунок Землі

22 сентября 2022

Американський мільярдер, який володіє компанією з виробництва одягу Патагонія, Івон Шуїнар передав власний бізнес екологічному фонду і некомерційній організації, аби врятувати світ від зміни клімату. Про це пише Sky News.
 
Наголошується, що компанія і надалі вироблятиме верхній одяг, товари для кемпінгу та інше, але тепер весь прибуток йтиме організаціям, що ведуть боротьбу із кліматичною кризою.
 

"Я ніколи не хотів бути бізнесменом. Я починав як ремісник, робии альпіністське спорядження для себе і своїх друзів, а потім зайнявся одягом. Коли ми стали свідками масштабів глобального потепління та руйнування довкілля, а також нашого власного "внеску" у це руйнування, Патагонія взяла на себе зобов'язання використовувати нашу компанію, аби змінити спосіб ведення бізнесу. Якби діяти правильно, заробляти достатньо, аби мати змогу оплачувати рахунки, ми могли б вплинути на клієнтів та інші підприємства і, можливо, змінити систему, поки триває справа", – сказав Шуїнар.
 

Відомо, що раніше компанія щороку 1% продажів віддавала на ці потреби, але її фундатор вирішив, що цього недостатньо.
 
Так акції компанії, що мають вплив на право голосу, перейдуть у фонд Patagonia Purpose Trust, який захищатиме її цінності, а акції без права голосу перейдуть Holdfast Collective. Щороку ця некомерційна організація використовуватиме прибуток компанії на екологічні заходи.
 
Також Шуїнар ніколи не приховував, що завжди ніяково почувався, бо сам мав величезний статок.
 

"У журналі Forbes я був вказаний як мільярдер, що мене неймовірно, вкрай розлютило. У мене немає 1 мільярда доларів у банку. Я не вожу Lexus. Пройшло майже 50 років з тих пір, як ми почали наш експеримент у галузі відповідального ведення бізнесу, і ми тільки починаємо... Якщо у нас є хоч якась надія на процвітаючу планету – а тим більше на процвітаючий бізнес – через 50 років, нам усім доведеться робити усе, що в наших силах, з тими ресурсами, які ми маємо. Це ще один спосіб, який ми знайшли, щоб зробити свою частину. Незважаючи на неохопність, ресурси Землі не є безмежними, і ясно, що ми перебрали їхні межі. Але Земля теж стійка. Ми можемо врятувати нашу планету, якщо візьмемо на себе зобов'язання", – говорив він.
 

Нагадаємо, американське космічне агентство NASA заявило, що вага найбільшого острова у світі – Гренландії – істотно зменшилася через лід, що розтанув. З 2002 року острів став меншим на п'ять трильйонів тонн.
 
У Чилі через аномальну спеку впав гігантський льодовик

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ріанна кардинально змінила імідж 19 апреля 2024

Тепер блондинка з чубчиком: Ріанна кардинально змінила імідж Свій стиль останнім часом зірка називає "недолугим"

Потап замість кліпу під нову пісню Каменських скупав свою лисину в молоці 19 апреля 2024

Олексій Потапенко (POTAP), як і належить справжньому продюсеру, займається просуванням творчості своєї дружини, співчки Насті Каменських (NK).

Лікарі назвали 5 корисних властивостей чаю з материнкою 19 апреля 2024

Виявляється чай із материнкою (орегано) багатий на сполуки, які захищають від хвороб, борються із запаленнями тощо.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Віталій 5.0
Віталій

Отзывов: 6

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше