Стало відомо, як Опра Вінфрі з бідної дівчинки перетворилася на жінку, що рятує світ

28 июня 2024

Бідне дитинство, страждання, насильство від братів – дитячі роки Опри Вінфрі були складні та болючі. Але попри все, вона виросла й стала відомою акторкою, ведучою та однією з найбільш відомих благодійниць.

Перша темношкіра жінка-мільярдер – Опра стала історичною постаттю, яка вплинула на життя багатьох у всьому світі. Вінфрі каже, що основна мета її благодійної діяльності – це "керувати, навчати, надихати та розширювати можливості жінок і дітей у всьому світі", яку вона успішно виконала, пожертвувавши мільйони доларів США гідним організаціям. OBOZ.UA розповідає про благодійність Опри Вінфрі.

Особливо показовим у житті Опри є той факт, що дитинство дівчини було досить складним. Вона виросла в сільській місцевості штату Міссісіпі, США. Спочатку її виховували бабуся з дідусем у суцільній бідності та строгості. Потім її забрала до себе мати, але життя легшим не стало – до неї почали проявляти сексуальний інтерес двоюрідні брати. Переживши насильство і жорстоке поводження в дитинстві, вона врешті виросла сильною особистістю. Цей досвід безпосередньо вплинув на те, як Уїнфрі бореться з глобальною бідністю і надихає жінок розширювати свої можливості.

Через її особисту історію жорстокого поводження – і щоб допомогти іншим, хто зазнав насильства – Вінфрі розпочала кампанію для національної бази даних насильників над дітьми в 1991 році. Тодішній президент США Білл Клінтон підписав так званий "законопроєкт Опри" у грудні 1993 року – цей законопроєкт є центральною частиною Національного закону про захист дітей, який створив національний реєстр засуджених до насильства над дітьми.

Протягом багатьох років пані Вінфрі пожертвувала мільйони доларів власних грошей на фінансування різних інтересів і благодійних організацій. Значна частина її пожертвувань проходила через три основні благодійні організації: "Мережа ангелів Опри", яка широко розголошувалася в її шоу; її особистий фонд – Благодійний фонд Опри Вінфрі; та Операційний фонд Опри Вінфрі, який ексклюзивно підтримує її Академію лідерства в Південній Африці.

Мережа ангелів Опри

Опра завжди каже, що освіта – це двері до свободи, які дають шанс на краще майбутнє. Через свою приватну благодійність вона надала сотні грантів організаціям, які підтримують освіту та розширення прав і можливостей жінок, дітей та сімей у США та в усьому світі. Серед її різноманітних благодійних внесків, вона пожертвувала мільйони доларів на забезпечення кращої освіти для студентів, які мають здібності, але не мають коштів. "Стипендіальна програма Опри Вінфрі" була створена для того, щоб надавати стипендії студентам, які мають намір використати свою освіту для того, щоб принести користь своїм громадам у Сполучених Штатах та за їх межами.

Одного разу, під час ефіру програми "Шоу Опри Вінфрі" у 1997 році ведуча закликала глядачів використовувати своє життя, щоб змінити на краще життя інших. Так почалася історія громадської благодійної організації "Мережа ангелів Опри". Разом вони зібрали понад 80 мільйонів доларів США і ці пожертвування пішли на фінансування благодійних проєктів і грантів по всьому світу.

Мережа ангелів Опри допомогла заснувати 60 шкіл у 13 країнах, заснувати стипендії, підтримати жіночі притулки, побудувати молодіжні центри та будинки, змінюючи майбутнє для людей по всьому світу. До 2010 року організація зібрала колосальні 80 мільйонів доларів США, які пішли на різні цілі, такі як допомога жіночим притулкам, перш ніж організація припинила приймати пожертви та зрештою розпустилася.

"Через цей фонд Опра Вінфрі використала свою здатність скликати та висвітлювати проблеми, близькі їй до серця, і втілювати це в дії. Вона використала силу своєї особистості, знаменитості та досягнень, щоб розв'язати проблеми, які стосуються мільйонів", – розповіла Керолайн Андервуд, генеральний директор компанії Philanthropy.

Фонд Академії лідерства Опри Вінфрі

Цей фонд був створений для надання коштів виключно для роботи Академії лідерства для дівчат у Південній Африці. Опра Вінфрі заснувала цю школу в січні 2007 року. Основна мета якої забезпечити шкільну освіту в цьому регіоні. До академії приймаються студентки, які в дитинстві пережили злидні й зіткнулися з травматичним життєвим досвідом.

Освіта є центральним елементом боротьби Вінфрі з бідністю у світі. Ця академія має сучасне обладнання та оснащення, що сприяє створенню чудових умов для навчання, і навіть підтримує театр на 600 місць. Переважна більшість дівчат, які закінчили цю Академію, вступили до провідних закордонних університетів, таких як Оксфорд і Стенфордська медична школа. Постійний вплив цієї ініціативи на подолання бідності в Південній Африці особливо відчутний, якщо врахувати, що рівень відвідування коледжів студентами в країні становить 20%.

Благодійний фонд Опри Вінфрі

Свою головну організацію "Благодійний фонд Опри Вінфрі" вона заснувала у 2010 році. Основна мета – брати участь у боротьбі з бідністю та сприяти організаціям, які переслідують гуманітарні цілі. Опра особисто додала 36 мільйонів доларів на цю благодійність і заявила, що освіта є ключем до вирівнювання економічних умов і надання можливостей для кожного.

Фонд не приймає заявки на пожертви чи гранти. Натомість Опра Вінфрі обирає благодійні організації та робить спеціальні пожертви через свій приватний фонд, надаючи гранти на мільйони доларів некомерційним організаціям. З погляду впливу, ця організація пожертвувала 400 мільйонів доларів, зробила внесок в освіту 72 000 людей і роздала 75 мільйонів обідів.

Інші благодійні та спеціальні проєкти Опри Вінфрі

Саме завдяки цим фондам Опра змогла простягнути свою благодійну руку по всьому світу. Благодійні організації Опри Вінфрі підтримують різноманітні організації, здебільшого зосереджені на афроамериканцях та бідних. Ось кілька інших благодійних організацій, у які вона внесла свій внесок і які підтримує через свої фонди.

"O Ambassadors"

Ця організація діяла в межах шкільної програми, яка мала на меті заохотити дітей дарувати та діяти від імені своїх однолітків у слаборозвинених країнах.

Академія мрії США

Американська академія мрії – це національна позашкільна програма, спрямована на роботу з дітьми, один із батьків яких ув’язнений. Мета – розірвати цикл ув’язнення. У 2006 році Опра пожертвувала майже мільйон доларів, і, згідно з фінансовими звітами, вона є однією з найбільших прихильників академії.

Особисте волонтерство та надання грантів

Крім того, Вінфрі активно займається особистим фандрейзингом, в тому числі виставила на аукціон частину своєї колекції автомобілів, щоб зібрати кошти. У березні 2020 року Опра виділила 12 мільйонів доларів США на допомогу вразливим людям і громадам, які найбільше постраждали від COVID-19. Її внески допомогли містам і штатам, де жила Опра, включаючи Міссісіпі, Нешвілл, Чикаго та Мілуокі.

Також, як палка захисниця дівчат і жінок, Опра зробила пожертвування на кампанію Time’s Up, яка спрямована на створення суспільства, вільного від дискримінації за статтю. Іншим підприємством, яке підтримує Опра, є N Street Village, некомерційна організація, що надає житло та послуги бездомним і малозабезпеченим жінкам.

Девіз Вінфрі "намір і служіння" відображає її відданість благодійним зусиллям – вона активно працює над покращенням умов життя найуразливіших верств населення у світі.

Зосередившись на філантропії, волонтерстві та змінах у світі, Опра Вінфрі продемонструвала, як одна людина може змінити світ. Спрямовуючи значну частину свого доходу на благодійні ініціативи, вона є прикладом, якому багато хто може наслідувати.

Раніше OBOZ.UA розповідав найцікавіші факти з життя відомої акторки Меріл Стріп: її називають "Королевою акцентів", а також вона ледь не згубила свій перший "Оскар". Детальніше читайте у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вимагали хабаря за позитивні висновки щодо якості продуктів: на Київщині на гарячому затримали посадовців 30 июня 2024

Вимагали хабаря за позитивні висновки щодо якості продуктів: на Київщині на гарячому затримали посадовців. Фото Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі

Інсайдер пояснив, який момент став початком кінця шлюбу Лопес та Аффлека 30 июня 2024

Американська співачка Дженніфер Лопес та її чоловік, актор Бен Аффлек розлучаються, бо зрозуміли, що не підходять одне одному.

На Київщині у річці Рось під час купання потонув чоловік 30 июня 2024

На Київщині у річці Рось під час купання потонув чоловік. Подробиці трагедії Обставини смерті мешканця регіону встановлять правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Маркуш Іван 5.0
Маркуш Іван

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше