Мінкульт заборонив хору "Воскресіння" виїжджати за кордон на благодійний концерт

22 марта 2023

Днями Міністерство культури та інформаційної політики змінило порядок виїзду українських зірок, а також художників та журналістів за кордон у період повномасштабної війни. Це пов'язано з низкою скандалів, коли деякі нечесні артисти користувалися відповідними дозволами та залишали Україну без намірів повернутися. Проте постраждали від цього і їхні добросовісні колеги. Зокрема камерний хор "Воскресіння" з Івано-Франківська.

Музиканти мали їхати до Польщі на організовані польською стороною благодійні концерти. Проте гастролі зірвалися, бо хору заборонили виїжджати за кордон. У Мінкульті назвали причину.

Після посилення вимог для виїзду за кордон чоловіків-артистів призовного віку залишати Україну можна лише за наявності військово-облікових документів. Як виявилось, у трьох учасників хору вони відсутні, тому їм відмовлено у видачі листа сприяння перетину кордону.

"Підкреслюємо, у випадку Камерного хору "Воскресіння" (м. Івано-Франківськ) у трьох осіб зі списку, поданого до МКІП, були відсутніми військово-облікові документи згідно з вимогами українського законодавства. На зауваження щодо відсутності цих документів організацією не було надано вичерпного переліку потрібних документів. В такому разі сприяння на виїзд не надається", – уточнили у Мінкульті.

Нагадаємо, днями стендап-комік Андрій Щегель необачно похвалився тим, що отримавши три повістки, втік з України "як криса" і не планує повертатися. На Батьківщині йому нібито стало "некомфортно" жити. Більше того, про героїчні подвиги українських захисників гуморист сказав: "Це їхній вибір – помирати". Після критики у суспільстві Щегель нецензурно вилаяв Україну, колег та співвітчизників. Країну, яка вже рік бореться за незалежність і свободу, він назвав "Північною Кореєю" та "цирком", а її мешканців – "попаяними дебілами".

Через деякий час розголос отримав інший інцидент: кліпмейкер Тарас Голубков, який виїхав за кордон завдяки відповідному дозволу від Міністерства культури, зараз, під час вбивчої та руйнівної повномасштабної війни в Україні, продовжує працювати на російський ринок. Зокрема, повідомляється, що саме Голубков зрежисував новий кліп російської співачки-путіністки Клави Коки.

Через цинічні вчинки недобросовісного гумориста та кліпмейкера постраждали інші артисти, які чесно виїжджали за кордон із добрими намірами і завжди поверталися назад. Там вони виступали на благодійних концертах та збирали великі суми для ЗСУ та всіх, хто постраждав від російської агресії. Тепер таким знаменитостям стало набагато складніше отримувати дозволи на виїзд, що викликало новий потік обурень як у бік Щегеля та Голубкова, так і на адресу Мінкульту.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, що міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що порядок виїзду артистів, а також художників та журналістів за кордон змінили.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Театрі Франка відбулося вручення Шевченківської премії-2024 знімальній групі документального фільму "20 днів у Маріуполі" 23 апреля 2024

У Театрі Франка сталося непередбачуване: гендиректор Євген Нищук зробив заяву На одній із головних сцен України відбулося феєричне нагородження

Дружина Харрісона Форда пригадала їхнє знайомство 23 апреля 2024

Американська акторка Каліста Флокхарт пригадала, з чого розпочалася їхня 22-річна історія кохання з чоловіком, актором Харрісоном Фордом.

Стало відомо, чи існує залежність від безрецептурних знеболювальних препаратів 23 апреля 2024

Чи існує залежність від безрецептурних знеболювальних препаратів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Віталій 5.0
Віталій

Отзывов: 6

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше