СБУ на гарячому затримала "вагнерівця", який готував удари РФ по енергооб’єктах Києва

15 января 2024

Співробітники СБУ затримали "вагнерівця", який готував удари РФ, що мали знеструмити Київ. Зловмисник намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, які потім мали бути атаковані, зокрема дронами-камікадзе.

Про це повідомили в пресслужбах Служби безпеки України та Офісу генпрокурора України. Підозрюваному загрожує 15 років позбавлення волі або довічне.

"Служба безпеки під час багатоетапної спецоперації затримала бойовика з угруповання "Вагнер", якого російська воєнна розвідка (відома як ГРУ) "закинула" в Україну для проведення диверсій. Він отримав завдання прибути з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак РФ по енергетичній інфраструктурі нашої держави. Про такі плани агресора СБУ дізналася ще під час перебування ворожого диверсанта на території РБ", – розповіли в пресслужбі.

У СБУ зазначили, що після отримання інформації про "вагнерівця" вони поетапно задокументували його злочинні дії від перетину держкордону до прибуття на місце вчинення диверсії в Україні.

Зловмисника було затримано на гарячому, коли він намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію. За сигналами "маячків" окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб’єктах, зокрема із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

"Як встановило розслідування, затриманим є громадянин білорусі, який входить до агентурного апарату російського ГРУ. З 2014 до 2017 року іноземець перебував у складі терористичних угруповань "Л/ДНР" і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. На початку повномасштабного вторгнення РФ бойовик вступив до російської приватної військової компанії "Вагнер", у лавах якої штурмував Бахмут та прилеглі селища. Згодом він повернувся до Білорусі, де отримав завдання від свого куратора з воєнної розвідки РФ щодо підготовки диверсій на прикордонній території України", – уточнили в Службі безпеки.

Затриманому повідомили про підозру в причетності до диверсії та участі у терористичній групі чи терористичній організації.

Як повідомляв OBOZ.UA, контррозвідка Служби безпеки затримала агентку ФСБ, яка намагалася розвідувати дислокацію та переміщення Сил оборони України у Донецькій області. З особливим інтересом зрадниця розвідувала місця базування підрозділів ЗСУ, залучених до бойових операцій на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Макарони з твердих сортів пшениці: вибір для здорового харчування 23 октября 2024

бирайте вироби з твердих сортів пшениці. І не хвилюйтеся. Твердосортні макарони купити можна майже в кожному супермаркеті чи онлайн-магазині. Це не просто смачна, але й корисна альтернатива звичайним макаронним виробам

Как выбрать идеальный чехол на iPhone 14 Pro Max 23 октября 2024

С покупкой нового смартфона iPhone 14 Pro Max неизменно встает вопрос о защите устройства. Одним из лучших способов сохранить его внешний вид и функциональность является чехол на айфон 14 про макс

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше