Хореограф Євген Кот розказав про таємницю Могилевської, ляпас від Мішиної та розмови Ями про повернення в Україну

15 января 2024

Євген Кот, один із найяскравіших українських танцюристів, у розмові з OBOZ.UA розповів, що його колега Влад Яма впевнений, що спокійно повернеться в Київ після війни. А також зізнався, чому викреслив зі свого життя ще одну колегу – Тетяну Денисову, яка з початком вторгнення втекла до Росії.

Євген Кот став відомим після участі в проєкті "Танцюють всі", де виборов перемогу, а через кілька років у парі з акторкою Ксенією Мішиною став володарем Кубку проєкту "Танці з зірками". Входив до творчої команди найрейтинговіших талант-шоу як режисер і постановник. Два роки тому прийняв пропозицію стати суддею у "Танцюють всі", а згодом – і в не менш відомому телешоу "Україна має талант".

– Дозвольте почати з найприємнішої події, яка відбулася минулого року: ви з дружиною оголосили, що станете батьками. Цієї щасливої події чекали не один рік, неодноразово зізнавалися в інтерв’ю, що дуже мрієте про поповнення і не втрачаєте надії. Які були перші почуття, коли дізналися, що станете батьком?

– Дружина Наталя повідомила мені про це телефоном, по відеозвязку. Чесно кажучи, вона сама була шокована, дізнавшись про вагітність. А я, ну що приховувати, кричав від радості. Ми давно хотіли цього. То старалися, то ні, знову намагалися, пробували всі можливі варіанти, не впадали у відчай. Нам ставили діагноз – безпліддя… Однак ми вірили, що наші плани здійсняться. І зараз я хочу сказати всім майбутнім батькам, які мріють про маленьке чудо, але поки воно з якихось причин не приходить в їхнє життя: не треба полишати віру. Все станеться, якщо ви щиро хочете цього. Я часто думаю, що, можливо, саме зараз настав період, коли ми з Наталею справді до цього готові.

– Не було у вас думки не розповідати нікому про вагітність Наталі, щоб, не дай боже, не зурочили?

– Ми розуміли, що ця інформація все одно вийде назовні. Не хотіли, щоб про це розповів хтось, як інколи буває.

– Така історія сталася, як відомо, з Наталею Могилевською, яку зняли на вулиці з молодшою дочкою, коли ще ніхто не знав про те, що вона удочерила двох дівчаток.

– Я теж, до речі, знав про те, що Наталя стала мамою, але мовчав. Не розпитував нічого в неї, не обговорював це з іншими, щоб не розганяти хвилю. Це дуже інтимна історія. У нашому випадку ми вирішили, що маємо творчо про це розповісти. Зняли відео, яке вирішили зробити в українській стилістиці. Мені здається, що зараз це дуже правильний крок.

– Звісно, такого роду радісні події переживаються емоційно гостро. А як ви згадуєте інші ваші перемоги – у талант-проєктах "Танцюють всі" та "Танці з зірками"?

– І там, і там гостро переживав. В обох проєктах я відчував радість. Проте це різні програми, різні періоди мого життя, різний вік. Кожного разу по-іншому ставишся до певних речей. На "Танцюють всі" перший свій сезон я не виграв, а вже під час наступного добре розумів, що роблю. Якщо до цього плив, можна сказати, за течією, то потім чітко знав, що хочу робити і як це втілити. Під час свого першого сезону на Танцях з зірками"– це була майже перемога, там були дуже сильні учасники. Перемога в парі з Ксенією Мішиною теж далася важкою працею. Я продумував кожен крок: які будемо робити постановки, що казатимемо в інтерв’ю.

Це планування зіграло дуже велику роль у тому, що ми перемогли. Якщо для всіх пар придумувала номери режисерська група, то я робив це сам. Не можу сказати, що все завжди заходило суперуспішно, але факт залишається фактом: нашими постановками ми змогли зачепити, глядач повірив нам. Я не можу сказати, що є великим любителем змагань і щоразу ставив для себе мету обов’язково перемогти. Кожного разу прагнув зробити крутий номер – от це було найважливіше.

– Під час проєкту вам приписували роман із Ксенією Мішиною, як реагувала Наталя на ці чутки?

– Наталя ніколи мене не ревнувала до роботи, так само – і я її. Наше кохання будується на повній довірі. А сцена є сцена. Та й чого їй ревнувати, якщо, приходячи додому, показую любов до неї? І вона завжди відчуває, що я кохаю лише її. Так, Мішина – гарна актриса, я теж непоганий актор. Поцілунок був у нас в якомусь з номерів, можливо, через це пішли розмови. А в іншому номері ляпаса мені давала – і ми все робили по-справжньому. На генеральному прогоні Ксенія так сумлінно підійшла до репетиційного процесу, що, зачепивши рукою підборіддя під час удару, фактично вирубила мене. Повело, але дотанцював. Це я розповідаю до того, щоб пояснити, що ми не зображували якісь дії, а максимально вживалися в ролі, тому це мало такий гарний відгук у глядачів.

– Розповідаючи про особисте в соцмережах, ви, ймовірно, як інші публічні люди, окрім схвальних відгуків, отримуєте і хайпові коментарі. Як реагуєте?

– Чомусь так складається (не знаю – добре це чи погано), але хейту ми отримаємо дуже мало. Якщо він і є під якимись з дописів, то дуже нечасто, і мені на такі коментарі, зізнаюся відверто, байдуже. От якби людина підійшла і щось таке сказала – це може вплинути. А так – навряд чи. Були ситуації, коли я навіть починав переписуватися з цими людьми. Робив це винятково з практичних цілей: велика кількість коментарів автоматично збільшує охоплення допису.

– А від кого вам важлива оцінка?

– Від дружини.

– Любов до Наталі – це кохання з першого погляду? Чи думали ви тоді, що можете бути разом, враховуючи, що на той момент Наталя була заміжня?

– Коли ми познайомилися, я не думав зовсім, що вона стане моєю дружиною. Це не було кохання з першого погляду. Красива дівчина – от так її охарактеризував для себе. Але в голові навіть не було думок, що в мене з нею колись будуть стосунки. А потім почало все так неймовірно складатися. Як кажуть про таке: доля.

– У вас прекрасна українська – це набуте чи ви з дитинства розмовляєте мовою?

– Я родом з Херсона – там свого часу багато розмовляли російською. Вдома більш змішано, бо батьки з Житомирської області. Коли приїхав до Києва, то ще більше почав спілкуватися російською. А перейшов на українську, коли мені запропонували сісти в журі програми "Україна має талант". У мене був викладач, ми працювали. А потім з дружиною вирішили, що будемо спілкуватися українською і вдома. Я спеціально вмикав контекст мовою – на телевізорі, ноутбуці, телефоні, щоб чути, як правильно звучать слова та фрази. Читав книжки вголос, щоб напрацьовувати вимову. Але інколи досі вилазять русизми, на жаль, але працюю над цим.

– Чому ви так мало в своїх інтерв’ю розповідаєте про Херсон?

– Там давно вже нікого немає з моїх рідних. Коли в моїй родині сталася трагедія – помер мій старший брат (Дмитро Кот пішов у засвіти в 30 років через онкологічне захворювання. – Ред.), ми забрали звідти батьків. І зараз із Херсоном нас майже нічого не пов’язує. У батьків – небагато знайомих, у мене – однокласники. Маю мало спогадів звідти, бо більшу частину свого життя прожив тут. І основні події теж сталися тут. А там – дитячий садочок, який я майже не пам’ятаю, школа, перше кохання – та й все. Після дев’ятого класу я поїхав вчитися в Київ, у Херсоні бував лише раз на рік.

Батьки зараз мають житло недалеко від нас. Тато вдома, а мама – у Європі, вона виїхала під час вторгнення. Ми живемо за містом, і в перший місяць бойові дії були дуже близько, багато артилерії стояло біля будинків. Усе чули і бачили… Зараз не так боїмося вибухів, оголошення повітряних тривог, стали більш безпечніші, хоча це, треба визнати, недобре. Завжди нагадуємо в соцмережах, щоб люди йшли в бомбосховище у разі небезпеки.

– На початку вторгнення ви вмовляли виїхати за кордон Наталю, але вона відмовлялася. Що тоді відчували? Ймовірно, це були змішані почуття: переживали за її безпеку, однак були вдячні, що вона не хоче залишати вас самого?

– Все було саме так, як ви кажете. Я хотів, щоб вона була в безпеці, але вона відмовлялася їхати і запевняла, що хоче бути зі мною. У нас є фразочка, яка з’явилася, коли ми побралися, та йде лейтмотивом всього спільного життя: "Разом до кінця". Вона мені тоді сказала: "Ми ж разом до кінця". Дружина була поруч весь час, і я знав, що захищатиму її на сто відсотків. Вона убезпечує мене тим, що поруч з нею стаю сильним.

– Як ви ставитеся до чоловіків, які повтікали за кордон? Зокрема, до свого колеги Влада Ями?

– Ну що тут коментувати? Людина не в країні, і я не розумію, чому він так вчинив. Можу припустити, що в якийсь момент злякався, але вже минуло багато часу, велика частина українців, які виїхали, повернулися. І публічні, і непублічні – різні. Вважаю, що медійні люди мали залишатися в країні, щоб у такий спосіб подавати приклад іншим, що треба гуртуватися. А не тікати.

Я не відслідковую теперішнє життя Ями. Бачив, що його багато критикували за участь у вечірці з російською назвою. Що тут скажеш: дехто з людей, які виїхали, опинилися зараз трохи відірваними від нашої теперішньої реальності. Мені здається, що Влад до цього часу думає, що коли закінчиться війна, він повернеться в Україну. І все в його житті буде так само, як раніше. Десь пів року тому мені розповідали спільні знайомі, що він щиро вірить, що без проблем житиме в Києві. Не "відстрілює" зовсім того, що відбулося, думає, що якщо організовує якісь збори для ЗСУ, донатить сам, то цього достатньо. Якось він публічно зізнався, що боїться за свою родину. То це не проблема: залишай їх там, а сам додому – щось серйозне робити для перемоги.

– Чи спілкувалися ви після вторгнення ще з однією своєю колегою – хореографкою Денисовою, яка зустріла вторгнення в Києві, де знімалася в одному з танцювальних талант-шоу, а згодом втекла до Росії, де відмовилася засуджувати російський терор та робити заяву на підтримку України?

– Ще за день до вторгнення ми разом працювали на зйомках проєкту "Танці. World of Dance" – були членами журі. І саме через неї цей проєкт не вийшов в ефір у такому вигляді, як планувався. Журі вирізали з програми через присутність Денисової. Мені дуже шкода, що глядачі не побачили програму в повному обсязі, бо проєкт планувався дуже крутим. На той момент в Україні вже давно не було танцювальних проєктів – тому і дуже очікуваним.

На зйомках вона мені говорила: "Нарешті я вдома" – і в мене було відчуття, що вона каже це дуже щиро. А зараз сприймаю ті слова як вищий ступінь цинізму, бо в перші дні великої війни вона, пробувши кілька днів під ракетними обстрілами, втекла через Європу до Росії і сіла там у журі одного з танцювальних проєктів.

Знаєте, якісь роки багато хто з відомих танцівників їздив працювати до Росії – я тоді ставився до цього нейтрально. Не добре, не погано – ніяк. Але коли сталося вторгнення – у всіх став мозок на місце, ми прозріли. Тому я не розумію, про що можна зараз говорити з Тетяною Денисовою. Вона мені максимально нецікава. Я зрозумів, що в цієї людини гроші на першому місці. Звичайно, гроші – це важливо, але не настільки, щоб зраджувати себе. Крім того, я знаю, що її фінансовий стан не ставить у такі рамки, що вона вимушена була туди поїхати.

І найголовніше: мені дуже неприємно, що Денисова такою виявилася, бо колись вона була моєю викладачкою у виші. Я її дуже поважав та любив. А тепер вона для мене ніхто і звати її ніяк. Не хочу навіть шукати виправдань тому, що вона зробила. В мене летять ракети, а вона заробляє в Москві кошти, платить з них податки на ці ракети. Вона така сама вбивця, як більшість росіян, які підтримали війну проти нас.

– Віднедавна ви і самі стали викладачем в одному із столичних вишів. Про що говорите із студентами, що не стосується безпосередньо вашого предмету? Іншими словами, що ви робите для того, щоб налагоджувати з ними контакт?

– Дуже часто я їм нагадую про те, що треба цінувати свою професію. У нашій сфері є така проблема: інколи люди не розуміють, що творчість і бізнес – це речі, які мають йти поряд. Це не хобі, а професія, якій довго навчаються, віддають їй все життя. Не можна працювати безкоштовно в комерційних проєктах, погоджуватися на перепрацювання, коли немає на це сил. Але, з іншого боку, якщо ти хочеш отримувати достойні гонорари, ти маєш розуміти, що потрібно вартувати цього гонорару. Твій досвід, вміння, професіоналізм – це все працює і на розмір винагороди.

Приміром, я дуже багато працюю над собою, маю один із найбільших досвідів роботи на нашому танцювальному ринку, брав участь у всіх талант-шоу – як учасник, член журі, постановник. Тому є ціна, нижче якої не погоджуся братися за проєкт. Краще зроблю кілька благодійних заходів, ніж дуже дешево погоджуся на щось комерційне.

Зараз створив свою особисту шоу-програму "Танцюй зі мною, Україно!", з якою гастролюємо командою. Глядачі приймають прекрасно – ми, чесно кажучи, навіть не очікували такої реакції. Коли давали анонси виступів, під дописами траплялися коментарі: "Які танці під час війни?". Тому якісь сумніви були, але після концерту ми ще годину фотографуємося з глядачами, нас не відпускають. Це нереально! Зараз плануємо вже весняний тур. Але будемо трішки змінювати програму, бо Наталя вже не зможе з нами танцювати. Але ми обов’язково придумаємо для неї якусь роль у наших постановках.

Також читайте на OBOZ.UA інтерв’ю з режисером Олегом Боднарчуком – про "ресторанну співачку" Повалій, Винника, що зняв маску, та дивний задум "Кварталу 95".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зацікавити дітей наукою? 22 октября 2024

Діти завжди прагнуть до відкриттів. Їхнє бажання дізнаватися нове може стати справжньою базою для любові до науки. Але як зробити так, щоб наука захопила їх по-справжньому?

Термостабильные начинки: что это и как ими пользоваться 17 октября 2024

Изготовление сладостей на собственной кухне для семьи или на заказ для продажи – это захватывающий и интересный процесс. Магазины для кондитера предлагают много товаров, значительно

Фарфоровая тарелка: как выбрать для покупки и сочетать с другими элементами сервировки 16 октября 2024

Важно знать, как правильно выбрать и купить фарфоровую тарелку, а также как сочетать ее с другими предметами на столе. Существует несколько главных типов, каждая из которых имеет свое назначение.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново  
Леново

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше