Стали відомі нові подробиці загадкових спалахів у небі над Києвом 19 квітня

27 апреля 2023

Спалахи в небі, які спостерігали мешканці Києва 19 квітня, скоріш за все, виникли через падіння метеора масою 200-300 кг і діаметром півметра. Небесне тіло розлетілось на дрібні уламки та пил, які можуть знаходитися в Житомирській області.

Про це повідомили в пресслужбі Міжнародної метеорної організації. Фахівці встановили його траєкторію та приблизне місце падіння уламків (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки).

Так, згідно висновків фахівців організації, 19 квітня над Києвом пролетів метеор масою 200-300 кг і діаметром півметра. Внаслідок цього мешканці столиці мали можливість спостерігати яскравий спалах в небі протягом близько 5 секунд. Небесне тіло пролетіло над містом на висоті близько 80 км зі швидкістю 29 км/сек.


"Уповільнення боліда після спалаху (першого. – Ред.) свідчить про те, що найбільші ним створені фрагменти мали масу менше 1 кг. Тим не менш, ще один такий же яскравий спалах стався на висоті 32,5 км, а інші менші спалахи слідували за ним на 31, 30 і 29,5 км. Востаннє болід був помічений на відео на висоті 28 км, коли його швидкість була близько 10 км/с", – розповіли в пресслужбі.

Зазначається, що метеор розлетівся на дрібні уламки та пил, які можуть знаходитися на Житомирщині десь між містами Попільня, Романівка, Термінів та Паволоч.

Як повідомляв OBOZREVATEL, дивні спалахи в небі над столицею стали приводом для створення численних мемів та фотожаб. Українці знову показали себе як націю, яку неможливо залякати незрозумілими явищами, а лише викликати творчу хвилю.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом 28 сентября 2024

За її словами, люди думають, що вона "абсолютно божевільна" через цю дієту.

Керівник управління НБУ здійснив спробу нападу на військового, поліція вилучила нагородну зброю 28 сентября 2024

Керівник управління НБУ здійснив спробу нападу на військового, поліція вилучила нагородну зброю: подробиці інциденту. Відео Павло Поляруш нібито погрожував бійцю

Соловій повідомила рішення суду щодо її скандального висловлювання в Чорноморську 28 сентября 2024

Скандальна історія навколо співачки Христини Соловій та її липневого виступу в Чорноморську, де вона нецензурно висловилася щодо старої назви міста, Іллічівськ, схоже, офіційно завершилася.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

Good-Harvest.UA 5.0
Good-Harvest.UA

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше