Кінофестиваль у Торонто відмовився від премʼєри "Росіян на війні", але не через обурення українців

14 сентября 2024

Міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) відмовився від прем'єрного показу скандального фільму-виправдання окупантів "Росіяни на війні" режисерки Анастасії Трофімової. Незважаючи на обурення українців та офіційні заяви від уряду, причиною скасування трансляції стало побоювання щодо загрози безпечній роботі заходу.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті TIFF. Представники фестивалю назвали рішення "безпрецедентним кроком", адже вважають, що стрічка заслужила місце на міжнародному заході.

"TIFF змушений негайно зупинити майбутні покази фільму "Росіяни на війні" в п’ятницю, суботу та неділю, оскільки нам стало відомо про значні загрози роботі фестивалю та громадській безпеці. Хоча ми твердо дотримуємося своєї позиції, це рішення було прийнято з метою забезпечення безпеки всіх гостей фестивалю, персоналу та волонтерів. Це безпрецедентний крок для TIFF", – йдеться у повідомленні.

Раніше уряд України звертався до організаторів кінофестивалю у Торонто з проханням скасувати показ російського фільму, зазначаючи: "він представляє дуже спотворену картину реальності". Проте члени TIFF не підтримали запит, оскільки переконані, що стрічка заслуговує на демонстрацію.

"Це було неймовірно важке рішення. Вибираючи фільми, ми керуємося місією TIFF, нашими цінностями та програмними принципами. Ми вважаємо, що цей фільм заслуговує місце в лінійці нашого фестивалю, і ми зобов'язуємося показувати його тоді, коли це буде безпечно", – зауважили організатори заходу.

Кілька днів тому члени кінофестивалю опублікували заяву, де зазначалося, що вони "розуміють і співпереживають українському народу через незаконне російське вторгнення". Проте, оскільки вони працюють з мистецтвом, керуються демократичними цінностями свободи совісті, думки, самовираження та мирних зібрань, захищеними Канадською хартією прав і свобод.

Раніше OBOZ.UA розповів, що канадський суспільний мовник TVO скасував трансляцію пропагандистської кінострічки "Росіяни на війні" після масових протестів і офіційного звернення українського уряду.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Нацвідбір на Євробачення 2025 стартував: хто з зірок візьме участь або натякав на це 18 сентября 2024

Нацвідбір на Євробачення 2025 стартував: хто з зірок візьме участь або натякав на це У зірок є два місяці, щоб подати заявку

У Києві зіткнулись легковик та маршрутка: є загибла, постраждало 16 осіб 18 сентября 2024

У Києві зіткнулись легковик та маршрутка: є загибла, постраждало 16 осіб. Усі подробиці, фото і відео Обставини та причини автопригоди встановлять слідчі

Могилевська прокоментувала як стала мамою двох дівчат і спортивне захоплення старшої 18 сентября 2024

Про те, що вона стала прийомною мамою, Могилевська розповіла, коли доньки були з нею вже близько 2 років

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

КЛО Глеваха 0.1
КЛО Глеваха

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше