Німеччина ще не готова визнати Палестину - Шольц

18 августа 2022

Німеччина поки що не готова виступити за повне визнання палестинської держави і надалі підтримує принцип "дві держави для двох народів". Про це у вівторок, 16 серпня, заявив у Берліні канцлер ФРН Олаф Шольц після зустрічі з головою Палестинської національної автономії (ПНА) Махмудом Аббасом. Водночас Шольц відхилив вимогу Аббаса, щоб Європейський Союз та ООН визнали палестинські території незалежною державою.

Наразі ПНА має статус спостерігача при ООН, і "зараз не час змінювати цю ситуацію", сказав канцлер. Усі наступні кроки, за його словами, мають ґрунтуватися на ухваленому рішенні під час переговорів з Ізраїлем.

Своєю чергою Аббас звинуватив Ізраїль у тому, що той уже довгий час саме цьому перешкоджає. Він пообіцяв докласти зусиль до визнання палестинської держави Організацією Об'єднаних Націй.

Крім того, Махмуд Аббас висловив розчарування тим, що США після візиту президента Джо Байдена не виступив з жодною новою ініціативою для врегулювання ситуації на Близькому Сході. "Ми досі чекаємо, коли за словами будуть практичні кроки", - сказав він, маючи на увазі заяви Байдена, який також висловився на підтримку принципу "дві держави для двох народів".

Джерело: Українська служба DW

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Когда появилась традиция дарить кольца на обручение? 23 апреля 2024

Во многих странах мира, в том числе и в Украине, издавна за определенное время до свадьбы проводился обряд обручения (заручин), во время которого жених дарил невесте кольцо для предложения руки и сердца

Шахіст із Нігерії побив рекорд, граючи 60 годин поспіль 23 апреля 2024

Нігерієць побив рекорд найдовшого шахового марафону, безперервно граючи 60 годин. Він хотів зібрати 1 мільйон доларів.

Анна Кошмал назвала російського актора зі "Сватів", який завжди підтримував Україну 23 апреля 2024

Анна Кошмал назвала російського актора зі "Сватів", який завжди підтримував Україну Зірка розповіла, що на знімальному майданчику майже не спілкувалася із російськими колегами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше