На Netflix вийшов один із найсуперечливіших фільмів Голлівуду: що не так з трилером "Американський психопат"

3 июля 2024

Глядачі стрімінгового сервісу Netflix зможуть переглянути контроверсійний фільм жахів "Американський психопат" із Крістіаном Бейлом у головній ролі. Це один з небагатьох фільмів на платформі, який випустили у світ до 2010 року, а саме у 2000-му.

На час виходу стрічка отримала шалений шквал критики та різних теорій шанувальників. Як зазначає Daily Star, головний герой Патрік Бейтман у фільмі постає як серійний вбивця, який катує та ріже своїх жертв, але деякі кіномани стверджують, що насправді усі події відбуваються в уяві цього нью-йоркського банкіра.

Фільм знятий за однойменною книгою Брета Істона Елліса, яка дебютувала у 1991 році й вже тоді натрапила на шквал критики. Через занадто жорстокі сцени у певних країнах навіть заборонили продавати твір.

Істон Елліс отримав близько 13 погроз із вбивством та його нібито змусили "підписати декларацію про те, що він прочитав погрози, щоб запобігти судовому процесу проти видавця у випадку, якщо автора вб'ють".

Майстерна робота сценаристів фільму Гвіневер Тернер і Мері Геррон, яка ще й була режисеркою, змогла поєднати непоєднувані жанри: трилер, жахи й комедію. Його також високо оцінили кінокритики на фестивалях: Національна рада кінокритиків США, Chlotrudis Awards та Міжнародна гільдія жахів. Окрім номінацій, фільм здобув перемоги на цих преміях.

Трилер описує історію Патріка Бейтмана, успішного біржового брокера з подвійним життям серійного вбивці. Вдень він малопомітний офісний працівник, а вночі – мисливець за душами, який справно орудує холодною зброєю і навіть бензопилою.

Глядачі Netflix відтепер мають можливість переглянути легендарну кінокартину у зручному форматі, і хоч фільм вже "пережив" чимало критики, вона знову повертається. На тлі сучасних дискусій про етичність насилля у кіно, "Американський психопат" знову привернув увагу до свого провокативного сюжету.

Раніше OBOZ.UA писав, що у 2025 році планують випустити на екрани 5 частину мультфільму "Шрек". Можливо глядачі навіть зможуть переглянути окремий фільм про історію друга зеленого огра – Віслюка.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зірка "Бріджертонів" може зіграти нового Джеймса Бонда 5 июля 2024

Зірка "Бріджертонів" може зіграти нового Джеймса Бонда: звідки взялися чутки Цього дуже хочуть фанати історичного серіалу

Віддана фанатка Еда Ширана вийшла заміж за двійника зірки 5 июля 2024

Віддана фанатка Еда Ширана вийшла заміж за двійника зірки. Фото На весіллі були присутні й інші "знаменитості"

Наречена Роналду зазнімкувала коханого з дітьми 5 июля 2024

Наречена португальського футболіста Кріштіану Роналду, Джорджина Родрігес продовжує ділитися з шанувальниками затишними моментами їхнього родинного життя.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Сумки и одежда 0.8
Сумки и одежда

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше