На Київщині з’явиться інноваційний реабілітаційний хаб для важкопоранених захисників

6 декабря 2022

У Києві організатори арт-проєкту RANA UA презентували проєкт інноваційного реабілітаційного хабу для захисників та захисниць, які отримали важкі поранення, у тому числі, пов’язані з ампутацією кінцівок. Спеціалісти хабу "Захисник" надаватимуть військовим якісну медико-психологічну допомогу, що допоможе їм адаптуватися до нових умов життя.

Презентація відбулася 2 грудня. На території інноваційного простору розмістяться клініка, ферма, гончарна та швейна майстерня, спорткомплекс, ресторан та кінотеатр.

Крім того, хаб буде повністю незалежним від енергетичної системи та водопостачання, а на його території буде розташований сміттєпереробний цех.

"Нині 80% травм, які отримують наші військові, пов’язані з ампутацією кінцівок. Їм дуже важко пристосуватися до реалій сьогодення, тому хаб допоможе не лише отримати медичну та психологічну підтримку, а й надасть робочі місця. Надважливо, щоб кожен військовий мав можливість перекваліфікуватися, соціалізуватися та реалізувати себе. Будівництво реабілітаційного центру планується у місті Макарів Київської області. Загальна вартість проєкту – близько $7 млн", – розповіла під час презентації проєкту його авторка Ганна Максимчук.

За її словами, збір коштів на його будівництво розпочнеться 5 грудня. Популяризувати благодійну ініціативу в Україні та за її межами будуть відомі діячі культури, науковці, спортсмени, дизайнери та представники великого бізнесу.

До доброчинної ініціативи вже доєдналися: Інна Силантьєва – президентка Асоціації соціального розвитку через право; Юлія Островська – генеральна директорка телеканалів "ДОМ" та "FREEDOM"; Анатолій Криволап – відомий український художник; Ольга Сумська – народна артистка України; Євген Хмара – український композитор, піаніст-віртуоз; Міла Нітіч – українська співачка; Ігор Савчук – ресторатор; Ірина Тарасова – професійний конфліктолог, психолог; Заріна Нетовкіна – креативна директорка ювелірного дому ZARINA; Iрина Коваленко – директорка івентагенціі "Садиба мьюзік"; Сергій Конюшок – президент "Федерації стронгмену України", чемпіон світу; Оксана Полонець – українська дизайнерка.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Дніпровському районі Києва з'явився мурал, на якому зображено двох захисників України. Денис Рачинський та Даніель Герліані загинули, захищаючи країну від російських окупантів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Правильне та безпечне застосування бандажу на коліно 15 апреля 2024

Бандаж на коліно – це не тільки засіб для захисту та підтримки, але й важливий компонент підтримки активного способу життя. При виборі відповідного бандажа важливо враховувати його тип та мету використання, щоб забезпечити максимальну ефективність та комфорт

Камінська перелічила всі пластичні операції, які зробила в Єревані 14 апреля 2024

Співачка Слава Камінська розповіла підписникам про пластичні операції, які нещодавно перенесла, а також вперше зізналася, що переїхала жити на Тенерифе зі своїм коханим.

Настя Каменських показала свої фото з Іспанії. Фото 14 апреля 2024

Співачка Настя Каменських похизувалася перед підписниками образом, у якому позувала перед камерами на червоній доріжці премії Los40 у Іспанії.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Комп-Сервис 5.0
Комп-Сервис

Отзывов: 1

Байло Н.В 5.0
Байло Н.В

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше