На кордоні Білорусі з ЄС виявили тіла нелегалів: Мінськ назвав "винних"

8 мая 2024

Троє іноземців загинули на кордонах Білорусі з Польщею та Латвією. Їхні тіла виявили білоруські прикордонники. Про це заявив Держприкордонкомітет РБ у вівторок, 7 травня.

"За минулий тиждень білоруськими прикордонниками на кордонах з країнами Євросоюзу зафіксовано факти загибелі трьох біженців. Так, 3 травня виявлено тіла двох іноземців на кордоні з Латвією, а 5 травня ще одного - з Польщею", - йдеться в повідомленні.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, додали у відомстві.

Білоруський правлячий режим вважає, що причиною загибелі іноземців є не те, що вони використовують нелегалів для дестабілізації ситуації в сусідніх держав ЄС, а самі країни Євросоюзу.

У повідомленні зазначається, що 6 травня на білорусько-польському кордоні у Пружанському районі прикордонним нарядом "виявлено двох чоловіків неслов'янської зовнішності". Бригада швидкої допомоги, що прибула, доставила іноземців до лікарні, де були діагностовані забиття різного ступеня тяжкості, а також різані рани. Постраждалі виявилися громадянами Афганістану. 

Білоруський правлячий режим стверджує, що польські силовики "сильно побили їх під час затримання" та "насильно витіснили через хвіртку для тварин" на територію Білорусі. Щоправда, Мінськ не уточнює, яким чином афганці опинился на білорусько-польському кордоні.

Зазначимо, що польські прикордонники та військові в середу зранку, 10 квітня, зірвали спробу понад 220 іноземців нелегально перетнути кордон з території Республіки Білорусь.

Додамо, що Польща направляє додаткові війська на кордон із Білоруссю. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Чіпи стали "новою нафтою" у боротьбі світових держав за лідерство 19 мая 2024

Чіпи стали "новою нафтою" у боротьбі світових держав за лідерство

У Києві на Оболоні водій мопеда під наркотиками їздив по зустрічній смузі 19 мая 2024

У Києві на Оболоні водій мопеда під наркотиками їздив по зустрічній смузі. Відео і подробиці На порушника склали одразу три адміністративні матеріали

Переможець Євробачення-2024 з'явилися на шоу у чудернацькому в'язаному костюмі з листя 19 мая 2024

Переможець Євробачення-2024, шведський артист Nemo, які вважають себе небінарною особистістю, з'явилися на ТБ у чудернацькому костюмі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше