Нацбанк очолив антирейтинг довіри українців – опитування

21 апреля 2016

Національний банк України має найменшу довіру серед українців.

Діяльність НБУ повністю схвалюють лише 3%, скоріше підтримують 17,1%, не підтримують Нацбанк на чолі з Валерією Гонтаревою 77,3%. Найвищий антирейтинг державного регулятора на Півдні України (91,4%), а найнижчий – на Сході (69,7%). Такі дані соціологічного дослідження, проведеного центром SOCIS на замовлення телеканалу "1+1".

Активно критикують НБУ за "дуже погані" результати боротьби з інфляцією (75,2%), стабільний курс гривні (83,6%), збереження заощаджень (68,5%), а також збереження валютних резервів (64,9%). Крім того, опитані українці незадоволені тим, як Національний банк забезпечує надійну роботу банків. Таких загалом 63%.

Фінансова стабільність також викликає невдоволення в громадян. Тих, хто вважає роботу НБУ в цьому напрямку "дуже поганою", назбиралось 50%. "Двійку" за роботу НБУ в цьому напрямі поставили 29,2%, "трійку" виставили 15,2%. У чотири бали оцінили роботу НБУ ще менше – 2,9%. Відмінною роботу Валерії Гонтаревої у забезпеченні фінстабільності вважають усього 0,4%.

Таким чином, більшість українців визнали роботу НБУ дуже поганою (41,2%). Два бали поставили 29,8%, на трійку оцінили 21,7%, чотири виставили тільки 3,6% опитаних. Про максимальну кількість балів заявили 0,5%.

Під час опитування 8-12 квітня 2016 року дослідили думки 1488 респондентів у віці 18 років і старше. Вибірка репрезентативна населенню України за віком, статтю, розміром населеного пункту та регіоном проживання (за даними Державної служби статистки України станом на 1 січня 2015 року). Метод опитування – особисте інтерв'ю вдома в респондента за допомогою планшетів (Computer Assisted Personal Interview, CAPI). Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,6% при 95% довірчому інтервалі.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Блінкен назвав основного постачальника для ОПК РФ 19 апреля 2024

Зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, зазначив держсекретар США.

30-річний онук-утікач Софії Ротару опублікував загадкове фото 19 апреля 2024

30-річний онук співачки Софії Ротару, музикант Анатолій Євдокименко, котрий загадковим чином виїхав із України під час повномасштабної війни, дав про себе знати у Instagram, опублікувавши не менш загадкове фото.

Інтернет-магазин Оlvicom: якісні товари для військових 19 апреля 2024

В умовах російської агресії та ведення активних військових дій на території України цілком зрозуміла популярність якісного військового спорядження та амуніції

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше