Нацбанк установив курси валют на високосний день, який буває раз на чотири роки.

28 февраля 2016

Національний банк України установив офіційні курси валют, що почнуть діяти після вихідних – у єдине на чотири роки високосне 29 лютого. Основна валюта трохи здешевшає.

Долар США втратить 19 копійок і коштуватиме 27,05 грн.

Євро стане дешевшим на 27 копійок і становитиме 29,77 грн.

В обмінниках, банках та на "чорному" ринку основна валюта на півгривні дорожча за офіційні курси НБУ: долар – 27,3, євро – 30,2.

Голова НБУ Валерія Гонтарева на початку лютого заявила, що долар на міжбанку знайшов рівноважний курс на рівні 25,0-25,2 грн. Проте за кілька днів він здорожчав до 26 грн, а потім – і до 27 грн. Гонтарева потім заявила, що в регулятора немає можливості стримувати падіння гривні, тож вона продовжує падати.

У держбюджеті на 2016-й заклали долар по 24,1 грн, а під кінець року – 24,4 грн, що зовсім не відповідає реаліям січня та лютого. Найближчим часом парламент має розглянути зміни до держбюджету, які нині готує Кабмін.

Антирекорди за всю свою історію гривня встановила 26 лютого 2015 року. Тоді в офіційних курсах НБУ долар США сягнув 30,01 грн, а євро – 34,04 грн.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії 28 марта 2024

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії Пара оголошувала про наміри переїхати після скандалу з Мальдівами

Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці 28 марта 2024

Вдарило по найболючішому: Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці Танцівниця кілька місяців не вийде на паркет

У Києві внаслідок зіткнення із легковиком загорівся мопед 28 марта 2024

У Києві внаслідок зіткнення із легковиком загорівся мопед. Подробиці і відео Обставини та причини автопригоди встановлять правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше