Даша Трегубова розкрила інсайд, чому після 2014 року Україна продовжувала виробляти російськомовний контент

2 мая 2024

Українська акторка Даша Трегубова, яка оскандалилася зйомками кліпу російському гурту "Ленінград", пригадала, як доводилося працювати із російськими акторами в проєктах через те, що україномовний контент не мав популярності. Через це навіть відома стрімінгова платформа кіноконтенту Netflix відмовляла у співпраці. 

Це стало причиною, чому після 2014 року, коли розпочалася війна Росії проти України, українські митці та режисери не відмовлялися від чергового російськомовного проєкту. Трегубова в інтерв'ю одному з українських медіа розповіла, що через подібне її довго вважали російською акторкою.

"В акторство я потрапила десь 2010 року, коли, фактично, весь контент знімався [російською] і це ніколи не приховувалося. І це знімалося на Росію. У нас було дуже багато російських акторів в проектах, вони завжди були у головних ролях. Після 2014 року це не припинилося – це зменшилося. Але знаєте чому? Наскільки мені розповідали продюсери, тоді дійсно була ситуація, коли почали виробляти україномовний контент, україномовні серіали, а їх дивилися гірше, аніж російськомовні", – пояснила акторка.

Вона пригадала, що Netflix навіть запрошували відкрити офіс в Україні, однак, у відповідь пролунала відмова. Стримінгова платформа не вбачала ніякої ефективності у цьому.

"Знову ж таки, Netflix, коли його питав продюсер, чому ви не хочете відкрити офіс Netflix в Україні, на той момент Netflix сказав: "Так у вас україномовний контент навіть українці мало дивляться". Сорі, так було, але зараз, на мою думку, абсолютно кожна робота, абсолютно будь-яка, коли мені пропонують проект..." – розповіла Трегубова.

Акторка зазначила, що їй в голові не вкладається, якщо у часи війни можна співпрацювати із росіянами. Вона зізналася, що раніше підтримувала російськомовний контент і не бачила у цьому нічого поганого.

"З'явилося те, чого ще не з'явилося. Після 14-го, принаймні у мене й у багатьох з нас, з'явилося, коли ти взагалі більше не хочеш мати нічого спільного з російською культурою, як такою, а хочеш просувати українську. Якщо до 2022 року я ще читала російськомовні вірші українських поетів, а після 2022 року з'явилося таке відчуття, що дуже хочеться, щоб саме українською мовою було абсолютно зрозуміло, що це саме український вірш, що це саме український поет, що це саме українське кіно", – пояснила зірка "Перших ластівок".

Раніше OBOZ.UA писав, що Даша Трегубова поставила крапку у питанні її зйомок у кліпі російського гурту "Ленінград". На той час вона вважала це прийнятим, а лідера гурту "адекватним".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В Індії випробували надрукований на 3D-принтері ракетний двигун 17 мая 2024

В Індії випробували надрукований на 3D-принтері ракетний двигун

Як вибрати ідеальний сейф для дому або офісу 17 мая 2024

Прийнявши рішення купити сейф, важливо зважити на ряд важливих параметрів, щоб забезпечити оптимальний рівень безпеки та функціональності

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше