Орбан обміняв "квиток" Швеції до НАТО на винищувачі Gripen

23 февраля 2024

Парламент Угорщини затвердить протокол про вступ Швеції до НАТО. Таку заяву у п’ятницю, 23 лютого, зробив глава угорського уряду Віктор Орбан після підписання з шведським колегою Ульфом Крістерссоном угоди про подальшу співпрацю по винищувачам Jas 39 Gripen.

"Парламент збереться в понеділок й ухвалить необхідні рішення, які завершать цей етап", – сказав Орбан на пресконференції з Крістерссоном у Будапешті, повідомляють ЗМІ обох країн.

Майбутнє рішення угорського парламенту відносно протоколу про вступ Швеції до НАТО зніме останню перешкоду перед розширенням Альянсу.

Крім того, Орбан і Крістерссон домовилися, що Швеція в рамках укладеної угоди про безпеку поставить Угорщині ще чотири винищувачі Jas 39 Gripen. Раніше Будапешт арендував 14 таких літаків з правом викупу. Нова угода розрахована до 2036 року.

"Ця угода зміцнить європейську безпеку та принесе користь обом країнам. Я радий, що незабаром у повітряному просторі Європи літатиме ще більше літаків Gripen", – заявив Ульф Крістерссон.

Як відомо, 5 лютого партія Орбана Фідес бойкотувала голосування щодо членства Швеції в НАТО. Депутати просто не прийшли на позачергове засідання парламенту, на якому планувалося голосування щодо цього питання.

При цьому Угорщина залишилася єдиним членом НАТО, який іще не схвалив членство Швеції, хоча в Будапешті неодноразово запевняли, що будуть готові ратифікувати вступ країни до Альянсу, щойно це зробить Туреччина. У свою чергу Анкара прийняла таке рішення ще 25 січня.

Але на поточному тижні стало відомо, що Фідес вирішила затвердити ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Румунії спростували інформацію, що збивали російські дрони 26 июля 2024

Атаки Росії були націлені на українську портову інфраструктуру на Дунаї, зазначили в Міноборони Румунії.

Шарліз Терон показала паризький шик, а Сальма Гаєк – спортивний костюм: найстильніші образи зірок на Олімпіаді-2024 26 июля 2024

Шарліз Терон показала паризький шик, а Сальма Гаєк – спортивний костюм: найстильніші образи зірок на Олімпіаді-2024. Фото До Франції злетілися знаменитості з різних куточків світу

Стало відомо, скільки грошей принц Вільям заробив за 2023 рік: частину задонатив на Україну 26 июля 2024

Частину задонатив на Україну. Стало відомо, скільки грошей принц Вільям заробив за 2023 рік Робочі питання він вирішує зазвичай через WatsApp

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Кардинал 4.9
Кардинал

Отзывов: 2

Гайка 0.1
Гайка

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше