Попри діру в бюджеті Росія позичить $17 млрд "дружнім" країнам

26 июля 2024

У найближчі три роки Росія витратить майже 1,5 трлн руб., або близько 17 млрд доларів, на державні кредити "дружнім" країнам. Про це 26 липня пише The Moscow Times з посиланням на висновки Рахункової палати.
 
У поточному році на позики іншим країнам планується виділити 492 млрд руб., що на 30% більше, ніж торік (378 млрд руб.) і на 5% більше, ніж раніше закладалося у фінансовий план. Станом на травень уряд Росії вже надав держкредитів на 103 млрд руб.

Міністерство фінансів Росії зазначає, що державні позики необхідні для завершення діючих проєктів та виконання зобов'язань РФ за міжурядовими домовленостями. Ще однією метою кредитів називається фінансова підтримка експорту в галузях, де зберігається висока конкурентоспроможність російської продукції.
 

За даними Світового банку, на кінець 2022 року сукупна заборгованість іноземних держав перед Росією склала 28,9 млрд доларів (приблизно 2,5 трлн руб.). За рік він збільшився майже на 9%, або на 2,3 млрд доларів.
 
Станом на кінець 2022 року найбільшими боржниками Росії були Білорусь (8,2 млрд доларів), Бангладеш (5,9 млрд доларів), Індія (3,8 млрд доларів), Єгипет (1,8 млрд доларів) та В'єтнам (1,4 млрд доларів).
 
Раніше російський лідер Владімір Путін списав країнам Африки борги у сумі 23 млрд доларів.
 

Тим часом у червні Мінфін Росії підвищив прогноз щодо дефіциту бюджету, який зростає через розв'язану РФ повномасштабну війну проти України. За підсумками року він збільшиться із запланованих раніше 1,56 трлн до 2,12 трлн руб., або з 0,9% до 1,1% ВВП.
 
Нагадаємо, за підсумками 2023 року дефіцит бюджету РФ становив 3,24 трлн рублів або 1,9% ВВП країни. Це майже удвічі гірше показника, який прогнозував Путін.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Камінська згадала, як була "достигаторкою", та зізналася, що кайфує від сидіння вдома з дітьми 7 сентября 2024

Співачка Слава Камінська, яка нині з дітьми і новим чоловіком живе в Іспанії і поставила кар'єру на паузу, зізналася, як їй подобається не працювати.

Збитки державі на 28 млн грн: підприємця підозрюють у незаконному заволодінні судном "Готель Баккара" у Києві 7 сентября 2024

Збитки державі на 28 млн грн: підприємця підозрюють у незаконному заволодінні судном "Готель Баккара" у Києві. Фото Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі

Принцеса Євгенія вигуляла витончений лук із плісе та асиметрією на виставку у Сеулі 7 сентября 2024

Онука королеви Єлизавети, принцеса Євгенія Йоркська обожнює витончені вбрання. Одне з таких Її Високість днями продемонструвала у Сеулі на мистецькій виставці.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Антонюк Марьяна 0.2
Антонюк Марьяна

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше