Прискорення руху України в НАТО: Дуда назвав теми обговорення на саміті

13 июня 2024

Польща планує обговорити на саміті Альянсу три основні теми: подальше посилення стримування та обороноздатності НАТО, перегляд підходу НАТО до Росії та реалізація євроатлантичних амбіцій України. Про це заявив польський президент Анджей Дуда, повідомляє PAP.

"Ми повинні забезпечити, щоб усі в НАТО досягли рівня 2% витрат на оборону... під час холодної війни країни НАТО витрачали 3% свого ВВП на оборону, і ці витрати були настільки ефективними, що Заходу вдалося виграти холодну війну", - зазначив польський лідер.

За його словами, реалізація євроатлантичних амбіцій України передбачатиме прискорення її вступу до НАТО. Дуда підкреслив, що необхідно надіслати Україні офіційне запрошення вступити в НАТО.

"Для нас очевидно, що Україна не може бути повноцінно прийнята в Альянс, поки не закінчиться війна, але цей процес, на нашу думку, має тривати, тому що це також демонстрація НАТО Росії того, що прагнення українського народу приєднатися до Північноатлантичного альянсу прислухаються, розуміють і виконують", - наголосив польський президент.

Він зауважив, що багато країн НАТО у своїй риториці щодо Росії повертаються до Основоположного акту НАТО-Росія.

"Цей акт фактично вже давно не діє. Ми вважаємо, що Росія неодноразово порушувала цей акт. Цей акт треба вважати мертвим, його треба вважати фактично порушеним Росією", - резюмував Дуда.

Як відомо, Північноатлантичний альянс і Україна планують підписати угоду про розширення співпраці у сфері оборонних технологій та обміні розвідданими про можливості Росії в галузі радіоелектронної боротьби.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Українка з найбільшими у світі вилицями зізналася, яким оригінальним методом реагує на критику зовнішності 28 сентября 2024

"Чи багато в мене хейтерів? Повно!" Українка з найбільшими у світі вилицями зізналася, яким оригінальним методом реагує на критику зовнішності Анастасія Покрищук пояснила, чому уникає розмов про особисте життя в соцмережах

62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом 28 сентября 2024

За її словами, люди думають, що вона "абсолютно божевільна" через цю дієту.

Цюрихський кінофестиваль скасував показ "Росіян на війні", але МЗС України не повністю задоволене 28 сентября 2024

Цюрихський кінофестиваль скасував показ "Росіян на війні", але МЗС не повністю задоволене: що ще вимагає Україна Витвір пропагандистів змагатиметься за номінацію

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше