Іран пояснив, коли хусити перестануть атакувати кораблі в Червоному морі

16 января 2024

Єменські хусити не припинять "завдавати ударів по ізраїльських суднах" у Червоному морі поти, поки Ізраїль продовжує військову операцію в секторі Газа. Про це заявив на прес-конференції глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян, повідомляє телеканал Al Arabiya.

"Хусити запевнили нас, що вони не підривають безпеку на морі, але їхня позиція така: вони діятимуть проти ізраїльських судів доти, доки війна в Газі триває", - наголосив іранський міністр.

Він додав, що Тегеран через владу Швейцарії довів до відома Вашингтона, що бої в Газі мають припинитися негайно та закликав США та Британію більше не завдавати ударів по хуситах.

"Америка не може говорити про своє бажання зупинити війну та водночас діяти проти Ємену", - вважає чиновник.

Як відомо, 7 жовтня минулого року угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Останній почав операцію проти бойовиків цього угруповування і ввів війська в сектор Гази, де вони переховуються.

Згодом єменські хусити заявили про підтримку жителів Гази і стали обстрілювати судна у Червоному морі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Макарони з твердих сортів пшениці: вибір для здорового харчування 23 октября 2024

бирайте вироби з твердих сортів пшениці. І не хвилюйтеся. Твердосортні макарони купити можна майже в кожному супермаркеті чи онлайн-магазині. Це не просто смачна, але й корисна альтернатива звичайним макаронним виробам

Что важно знать про карты Таро Оракул 19 октября 2024

Карты Оракул – достойный аналог классического Таро. Каждая карта содержит изображение с определенным символом. Большое количество колод Оракула разной тематики появилось во времена эпохи Возрождения

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Охрімчук Тетяна  
Охрімчук Тетяна

Отзывов: 1

Порушують строки 0.8
Порушують строки

Отзывов: 1

Леново  
Леново

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше