Іран вимагає екстреного засідання Ради безпеки ООН

30 сентября 2024

Після вбивства Ізраїлем лідера Хезболли Хасана Насралли Іран закликав Раду Безпеки ООН провести засідання щодо дій Ізраїлю в Лівані та в усьому регіоні. Про це повідомляє Reuters в неділю, 29 вересня.
 
У листі від імені посла Ірану в ООН Аміра Саїд Іравані Радбез ООН закликають "вжити негайних і рішучих заходів, щоб зупинити триваючу агресію Ізраїлю та запобігти... втягненню регіону в повномасштабну війну".
 
"Ісламська Республіка Іран рішуче застерігає від будь-яких нападів на свої дипломатичні приміщення та представників, що порушують основоположний принцип недоторканності дипломатичних і консульських приміщень, і повторює, що не допустить повторення такої агресії", - йдеться в листі.
 

Посол Ірану заявив, що Тегеран "готовий вжити всіх необхідних заходів" для захисту своїх національних інтересів і інтересів безпеки, відповідно до міжнародного права.
 
"Іран без вагань реалізує свої невід'ємні права згідно з міжнародним правом, щоб вжити всіх заходів для захисту життєво важливих національних інтересів і інтересів безпеки", - наголосив Іравані.
 
Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що Насралла був убитий внаслідок авіаудару 27 вересня у Бейруті. 28 вересня Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли.

Після вбивства Насралли верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї був перевезений в безпечне місце всередині країни з посиленими заходами безпеки. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Донька Брюса Вілліса і Демі Мур попозувала у перлинах для чуттєвих фото 30 сентября 2024

33-річна донька американських акторів Демі Мур та Брюса Вілліса, Скаут Вілліс вразила прихильників новою чутливою зйомкою.

Фани Холлі Беррі в шоці від фото 58-річної зірки з волохатими пахвами 30 сентября 2024

Фани Холлі Беррі в шоці від фото 58-річної зірки з волохатими пахвами

Дмитро Гордон приобійняв дружину у вишуканій сукні для осінніх фото 30 сентября 2024

Журналіст Дмитро Гордон потішив підписників спільними фото зі своєю дружиною та колегою Олесею Бацман.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Good-Harvest.UA 5.0
Good-Harvest.UA

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше