РФ планувала напасти на ще одну країну - ЗМІ

28 ноября 2022

Росія планувала воювати не лише з Україною, а й з Японією. Про це заявило видання Newsweek із посиланням на заяву на анонімного екс-співробітника ФСБ.
 
ЗМІ отримало у розпорядження листа особи, яка зникла під псевдонімом Вітер змін, адерсований російському правозахиснику та журналісту Володимиру Осєчкіну. У ньому йдеться, що глава Кремля Володимир Путін перед вторгненням в Україну розглядав варіант локального військового конфлікту з Японією.
 
"Впевненість у тому, що країни (РФ та Японія - Ред.) вийдуть у стадію гострого протистояння і навіть війни, була високою. Чому, нарешті, для війни було обрано Україну - причини невідомі", - сказано в листі.
 

У ньому також йдеться, що в серпні 2021 року Кремль мав "досить серйозні плани щодо локального військового конфлікту з Японією". Однак у результаті керівництво РФ воліло розпочати вторгнення в Україну за кілька місяців. Зокрема, паралельно планувалося запустити кремлівську пропагандистську машину, яка б позначала японців як "фашистів" і "нацистів".
 
Цей лист проаналізував представник Bellingcat Крісто Грозєв. За його словами, він показав лист двом співробітникам ФСБ (чинному та колишньому). Ті у відповідь заявили, що вони не мають сумнівів: лист написав їхній колега.
 

Зазначимо, що Японія та РФ мають невирішений конфлітк через окуповані ще СРСР після Другої світової війни японські Північні території: острови Кунашир, Ітуруп, Шикотан і Хабомай.
 
"Для Японії тут лежить наріжний камінь її сучасної геополітики: її статус країни, яка програла у Другій світовій війні, все ще заважає японцям мати офіційні військові сили, службу зовнішньої розвідки та низку інших речей. Для Японії повернення Курильських островів фактично означало б перегляд або навіть відміну їх повоєнного статусу", - пояснив у листі екс-співробітник ФСБ.
 
Видання зазначає, що Китай негативно сприймає будь-які спроби перегляду повоєнних домовленостей, і потенційна перемога Токіо у суперечці за Курилами є неприйнятною для Пекіна. Китай міг би ускладнити життя для Росії після цього.
 

ЗМІ додає, що колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе намагався домовитися з Росією щодо Курильських островів, а також реформування служби розвідки країни.
 
У серпні 2021 року ФСБ розсекретила інформацію про те, як японські спецслужби катували радянських громадян під час Другої світової війни. Викривач ФСБ заявив, що перед службою стояло завдання розгорнути "інформаційну кампанію проти Японії в російському суспільстві".
 
Крім того, 16 серпня низка ЗМІ РФ "вибухнула", обговорюючи розсекречені документи зовсім в іншому тоні: японці нібито проводили жахливі біологічні експерименти на радянських полонених і дуже погано з ними поводилися.
 
"Вони начебто змінили Японію на Україну", - зазначається у листі.
 
Колишній співпрацівник ФСБ також додав, що війна була неминуча для Росії через маніакальне бажання кремлівського режиму воювати.
 
Як уже повідомлялося раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц разом із главою Китаю Сі Цзіньпіном застерегли Росію від застосування ядерної зброї.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype 26 апреля 2024

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype.

В НАТО назвали умову для гарних відносин КНР із Заходом 26 апреля 2024

Пекін продовжує розпалювати найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, вважають в НАТО.

Стали відомі 5 цікавих фактів про Михайла Коцюбинського 26 апреля 2024

Переконав Винниченка не писати російською та "змусив" всю Європу говорити про Україну: 5 маловідомих фактів про Михайла Коцюбинського Він активно збагачував українську літературну мову новими словами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше