РФ спробує зупинити контрнаступ ЗСУ провокацією на ЗАЕС - ISW

3 марта 2023

Росія може влаштувати провокації, створюючи загрози навколо окупованої Запорізької АЕС з метою стримати майбутній контрнаступ ЗСУ. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У лютому так і не відбулася планова ротація учасників наглядової місії МАГАТЕ на ЗАЕС, зазначають аналітики Інституту. Зокрема, 10 лютого організація оголосила, що не може оновити склад місії з міркувань безпеки.

Гауляйтер окупованих районів Запорізької області Володимир Рогов 1 березня звинуватив спецслужби західних країн у зриві планової ротації місії МАГАТЕ з метою нібито звинуватити Росію у перешкоджанні роботі місії.

Аналітики ISW припустили, що Росія має намір використати персонал місії МАГАТЕ, який застряг на станції, як заручників для тиску на міжнародне співтовариство з вимогою визнати російське право власності на станцію.

"Російська окупаційна влада може також намагатися стримати можливий майбутній український контрнаступ на півдні України шляхом ескалації загроз для ЗАЕС", - додали експерти.

Зазначимо, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив, що ротація групи експертів організації, які зараз перебувають на майданчику Запорізької АЕС, затримується на понад три тижні.

Раніше російські військові заблокували ротацію експертів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як без проблем відкрити свій бізнес у Польщі? 21 октября 2024

Для всіх, хто хоче зайнятися власним бізнесом є гарна новина: рекомендуємо звернутися до фахівців компанії GLS Law Company, яка допоможе відкрити фірму в Польщі

Як вибрати настільні ігри для сімейної відпустки 21 октября 2024

Сімейна відпустка — це чудова можливість відпочити, провести час разом і відволіктися від суєти. У такі моменти на допомогу приходять настільні ігри — вони чудово урізноманітнюють дозвілля

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше