Росія відмовляється забирати турбіну для Північного потоку з Німеччини

18 августа 2022

Турбіна для російського газопроводу "Північний потік" готова до використання та, як і раніше, знаходиться в опечатаному стані в німецькому місті Мюльгайм-на-Рурі. Жодних зрушень у врегулюванні розбіжностей з Росією не видно, повідомив представник компанії-виробника турбіни Siemens Energy в середу, 17 серпня.

За його словами, Росія продовжує "чіплятися" до документів та висувати безглузді вимоги. Турбіну планують доправити в РФ вантажівкою, тому посилання Росії на низький рівень води, що перешкоджає постачанню обладнання річковим транспортом, не відіграють жодної ролі, зазначив представник.

14 червня Росія скоротила постачання газу до Німеччини "Північним потоком" через нібито нестачу турбіни від Siemens. У компанії відповіли, що не можуть повернути її з ремонту в Канаді через санкції, запроваджені проти РФ за війну в Україні. Пізніше Німеччина та Канада домовились, що задля уникнення порушення Оттавою санкцій, турбіну спершу відправлять до ФРН, а та передасть її "Газпрому". У Берліні наполягають, що це не порушує санкцій Європейського Союзу, однак в Україні рішення вважають абсолютно неприйнятним винятком із санкційного режиму проти Росії.

У середні липня агенція Reuters повідомила, що Москва так і не надала документів про те, куди і через який митний пункт слід транспортувати турбіну. За словами віце-канцлера ФРН Роберта Габека, "іноді складається враження, що Росія більше не хоче повертати турбіну".

Канцлер ФРН Олаф Шольц два тижні тому заявив, що Росія використовує надумані приводи для скорочення обсягу поставок газу, порушуючи контракт. За його словами, турбіна готова до використання і може бути будь-якої миті поставлена ​​Росії. "Очевидно, що нічого, абсолютно нічого не перешкоджає транспортуванню та підключенню цієї турбіни в Росії", - наголосив він.

Джерело: Українська служба DW

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

США відкрили постійну військову базу спецназу у Польщі 19 мая 2024

База Miron Camp розташована всього за 250 кілометрів від кордону з Україною. Її відкрили на постійній основі.

Анна Неплях розказала про свої харчові звички і як тримає вагу 18 мая 2024

Переможниця "Міс Всесвіт Україна"-2021 Анна Неплях, яка на початку війни набрала 10 кіло, продовжила тему прийняття себе, зокрема свого тіла.

Ефірні олії при стресі: поради ароматерапевта 18 мая 2024

Ефірні олії при стресі: поради ароматерапевта

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше