Росіяни допитували в Таджикистані родичів підозрюваних в теракті - ЗМІ

26 марта 2024

Російські слідчі у вівторок у Таджикистані допитували родичів чотирьох обвинувачених у скоєнні теракту в концертному залі Крокус Сіті Голл під Москвою. Про це повідомило інформагентство Reuters з посиланням на джерела в таджицьких органах безпеки.

Таджицькі силовики привезли сім’ї підозрюваних із міст Вахдат і Гіссар, а також району Рудакі до столиці Душанбе. Розслідування з боку Таджикистану контролював особисто президент Емомалі Рахмон, що назвав напад "ганебною і жахливою подією", а також закликав громадян захистити своїх дітей від шкідливих впливів.

Раніше Рахмон висловив стурбованість уряду діяльністю радикальних ісламістських проповідників, які, за його словами, "промивають мізки" таджицькій молоді, роблячи її вразливою до маніпуляцій з боку іноземних груп і спецслужб.

Нагадаємо, ввечері 22 березня сталася стрілянина в концертному залі Крокус Сіті Голл у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Відповідальність на себе взяла терористична організація ІДІЛ.

Російські спецслужби затримали чотирьох чоловіків таджицького походження за підозрою у скоєнні теракту. Іще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту. Путін заявив, що в для таджиків нібито підготували "вікно на кордоні з Україною", попри те, що їх затримали неподалік в білоруського кордону.

В українській розвідці заявили, що поширювана Росією версія про те, що виконавці теракту в Підмосков'ї тікали в Україну, не витримує жодної критики.

За останніми даними, в результаті теракту загинули 137 осіб, з них троє дітей. Крім того, понад 180 людей постраждали.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Білорусь заявила, що готова відправляти війська на поміч союзникам 27 апреля 2024

Білорусь оновила військову доктрину, де передбачила відправлення своїх військових на територію країни-члену ОДКБ.

Топ аксесуарів для тварин: придбайте це обов’язково 27 апреля 2024

Коли у вас з'являється домашній улюбленець, звісно, хочеться накупити для нього багато різних цікавих речей. Є аксесуари для тварин, які варто мати під рукою всім, незалежно від того, у вас котик чи собака

Мішина пояснила, чому їй краще не бажати багатого чоловіка 26 апреля 2024

Акторка Ксенія Мішина любителька екстравагантних фотосесій у визивних образах. Чергову зйомку у провокаційному луці зірка серіалу "Кріпосна" показала у своєму Instagram.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше