Рукокрилі гості в оселі: як бути під час зустрічі з кажанами

12 сентября 2024

Рукокрилі гості в оселі: як бути під час зустрічі з кажанами

Кількість викликів до служб порятунку для допомоги кажанам, які випадково потрапили до квартир, збільшується. Люди часто не знають, як правильно реагувати в подібних ситуаціях, лякаються і завдають шкоди тваринам. Про це повідомляє ТСН.

Нині відбувається сезон міграції - щорічне явище, коли молоді кажани переміщуються з лісів. Безліч медіа рясніють заголовками на кшталт "кажани окупували" або "орда кажанів налетіла", але це помилкові твердження. Насправді, це просто тварини, які загубилися в міських джунглях.

Відкриті вікна або занедбані будівлі кажани можуть прийняти за печери або скелі, з яких вони не в змозі вибратися самостійно. В інтернеті можна знайти безліч порад щодо того, як позбутися непроханих гостей. Одна з найпростіших - дочекатися настання темряви, вимкнути світло і відчинити вікна, щоб миші змогли вилетіти. Однак фахівці попереджають, що цей метод не завжди спрацьовує.

"Вони дають звукові стресові сигнали і, коли вони стресують, то на ці звуки можуть прилетіти інші кажани. Якщо так вікно відчиненим залишити на деякий час, то ймовірність того, що залетять кажани нові замість того, щоб вилетіли старі, - набагато більша", - кажуть експерти.

Найефективніший спосіб - акуратно зібрати кажанів у коробки, використовуючи щільні рукавиці, щоб уникнути укусів. Випускати їх краще з настанням заходу сонця. Якщо боїтеся це робити самостійно, краще звернутися до фахівців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Британії народилося найсмертоносніше пташеня у світі.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Керівник управління НБУ здійснив спробу нападу на військового, поліція вилучила нагородну зброю 28 сентября 2024

Керівник управління НБУ здійснив спробу нападу на військового, поліція вилучила нагородну зброю: подробиці інциденту. Відео Павло Поляруш нібито погрожував бійцю

Що робити, якщо болить горло і чого робити точно не варто 28 сентября 2024

Що робити, якщо болить горло і чого робити точно не варто

Джіджі Хадід у золотій "кольчузі" підкорила Паризький тиждень моди. Фото 28 сентября 2024

Одна з найпопулярніших манекенниць світу Джіджі Хадід прекрасно розуміє, які частини тіла є її козирем. Зокрема, розкішні ноги, які білявка часто полюбляє підкреслювати довжиною міні.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше