ЄС призупинив зустрічі на високому рівні з урядом Грузії

4 октября 2024

Євросоюз вирішив припинити зустрічі на високому рівні з представниками уряду Грузії у відповідь на антиєвропейські дії та риторику керівної партії. Про це заявив посол ЄС у Грузії Павел Герчинський, повідомляє Ехо Кавказу.

Улітку відбулася внутрішня дискусія із державами-членами про те, який повинен бути підхід до влади Грузії, яка, як вважають в організації, недружня до ЄС.

"Ми обговорили, як нам слід підходити до антизахідного та антиєвропейського наративу, пропаганди та теорій змови, і вирішили не мати жодних контактів на високому рівні з нинішнім урядом Грузії. Саме тому за останні місяці не було ні візитів на високому рівні до Грузії, ні зустрічей на високому рівні з представниками грузинської влади у Брюсселі", - пояснив дипломат.

Євросоюз прагне працювати з владою, "готовою вступити до ЄС", додав Герчинський.

"Якщо Грузія стане однопартійною державою, країною, де заборонено політичну опозицію, де громадянському суспільству доведеться їхати на роботу за кордон, якщо основні права людини, не кажучи вже про права меншин, не будуть захищені, Грузія не зможе стати членом Євросоюзу – ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра", - резюмував посол.

ЄС ґрунтується на певних цінностях, які "не є предметом переговорів": свобода, демократія, верховенство закону й права меншин.

Герчинський висловив надію, що на виборах 26 жовтня грузини оберуть новий уряд, який буде відданий цим цінностям.

Раніше ми писали, що грузинський парламент підтримав у першому читанні пакет законів, що обмежує права ЛГБТ, попри те, що його напередодні розкритикувала Венеційська комісія Ради Європи.

Як відомо, у вересні парламент Грузії ухвалив у третьому остаточному читанні так званий анти-ЛГБТ пакет законів та поправок.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В Молдові назвали мету вандалів, що пошкодили урядові будівлі 4 октября 2024

Зловмисники, не планували обмежитися обливанням установ фарбою, їхня ціль полягала в силовому захопленні державних інституцій.

Дружина Гордона в оксамиті та вензелях показалася у свій ювілей. Фото 4 октября 2024

Дружина журналіста і блогера Дмитра Гордона, теж журналістка Олеся Бацман 2-го жовтня відсвяткувала 40-річчя.

Хвору на рак Кейт Міддлтон вперше за довгий час сфотографували: який вигляд має принцеса після хіміотерапії 4 октября 2024

Хвору на рак Кейт Міддлтон вперше за довгий час сфотографували: який вигляд має принцеса після хіміотерапії Свою зустріч вона присвятила темі онкології

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.ua 5.0
https://bactosfera.ua

Отзывов: 1

ФОП Дюдюк Р. М. 5.0
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше