Що читають українці: ТОП-5 книг для дозвілля

18 марта 2016

Жанрів української літератури багато – на всі смаки, але у кожного свої вподобання і побажання. Тим не менше, є книги, які стають улюбленцями читачів і не дивлячись на те, що з часу їх видавництва пройшло вже декілька років, їх чекають і продовжують читати.

"Фелікс Австрія", Софія Андрухович

feliks_avstria_01

Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії", в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах.

І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Книга вперше була видана в 2014 році. Тоді ж вона отримала дві нагороди: спеціальна відзнака Форуму видавців та переможець премії "Книга року ВВС".

"Що таке українська література", Леонід Ушкалов

shcho_take_ukr_literatura_0

До книги ввійшли 45 есеїв, які вперше побачили світ у 2012–2013 роках на шпальтах газети "Україна молода" в рубриці "Уроки літератури від Леоніда Ушкалова". У них автор порушує цілу низку питань, важливих для кожної людини: щастя, свобода, любов, правда, поезія, самотність...Цікаво, що героями есеїв є і добре відомі всім класики, зокрема Сковорода, Квітка-Основ’яненко, Шевченко, Гоголь, Драгоманов, Франко, Леся Українка, Кобилянська, Винниченко, Хвильовий, Йогансен, Маланюк, Довженко, Яновський, і куди менше знані автори: Кримський, Шпол, Буревій, Чернов, Теліга, Лівицька-Холодна й інші.Написані в яскравій публіцистичній манері, ці "уроки" незаперечно свідчать про одне: українська літературна традиція від давнини до сьогодні – багата, барвиста і надзвичайно цікава.

"Любовне життя", Оксана Луцишина

lubovne_zuttia_0_01

Дослідниця творчості Бруно Шульца та Вальтера Беньяміна, авторка кількох книг віршів та збірок малої прози Оксана Луцишина розповідає в своєму романі пронизливу історію про любов і вигнання.

Йора зустрічає Себастьяна – і саме з цієї зустрічі починається її інше, справжнє життя. Ключем до роману "Любовне життя" є, зокрема, колода карт Таро, але водночас це реалістична сюжетна "емігрантська" проза з виразно окресленою соціальною проблематикою.

Ця іронічна і ніжна, інтелектуальна і романтична, майже невигадана і абсолютно фантастична історія з флером м’якого гумору і немилосердного сарказму гарантовано подарує вам радість, задоволення від читання і навіть трохи катарсису.Книгу рекомендують читати всім, кому вже виповнилось 18 років.

"Остання жінка, останній чоловік", Людмила Таран

ostania_zinka_ostanij_cholovic_0_01

Буденність та буттєвий вимір, іронія й романтизм, таємничо-містичне та впізнаване — все це поєдналося в цій книзі новел. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, екзистенційні переживання, знайомі чи не кожній людині, — провідна проблематика її прози.В книзі відверто розповідається про відчуття та емоції, тому книгу не рекомендують брати до рук тим, кому менше 17 років.

"Корнелія", Надія Мориквас

kornelia

Найбільше місця в серці юної красуні Корнелії займає відомий поет-молодомузівець Петро Карманський. Це твір глибокого проникнення письменниці у буття галичан 30-50-х років минулого століття. Серед учасників романного дійства – конкретні і вигадані особи, які, творячи свої біографії і достовірні історії, стали жертвами і героями епохи.Цей роман-есей є своєрідним пророцтвом, застереженням до трагічних реалій нашого часу. В дизайні обкладинки та форзаців використані автентичні елементи з пам’ятника Корнелії Опришко – учениці Дрогобицької української гімназії "Рідної школи" ім. Івана Франка, а також світлина К. Келлі Робертса.

www.segodnya.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

 

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Столтенберг підбив підсумки Ради Україна-НАТО 19 апреля 2024

Союзники за результатами зустрічі погодилися посилити Україну не тільки системами ППО, але й боєприпасами та БпЛА.

30-річний онук-утікач Софії Ротару опублікував загадкове фото 19 апреля 2024

30-річний онук співачки Софії Ротару, музикант Анатолій Євдокименко, котрий загадковим чином виїхав із України під час повномасштабної війни, дав про себе знати у Instagram, опублікувавши не менш загадкове фото.

Каньє Вест із дружиною з перебинтованими ногами влаштували побачення у Диснейледі. Фото 19 апреля 2024

Американський репер Каньє Вест та його чинна дружина Б’янка Сенсорі вкотре епатували появою на людях.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Комп-Сервис 5.0
Комп-Сервис

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше