Шольц похвалив Трюдо за передачу турбіни Газпрому

3 августа 2022

Рішення Канади передати російському Газпрому відремонтовану турбіну для газопроводу Північний потік-1 було правильним. Це допомогло розкрити блеф президента РФ Володимира Путіна, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, оприлюдненому у вівторок, 2 серпня.
 
"Завдяки прем'єр-міністру Джастіну Трюдо ми змогли викрити блеф Путіна! Ми ніколи не вірили, що скорочення поставок було викликано технічними причинами. Росія намагається тиснути і нацьковувати одного союзника на іншого – ми не повинні допустити, щоб це йому вдалося. Оскільки турбіна готова до постачання, Росія має відновити свої договірні зобов'язання", – сказав Шольц.

На його думку, рішення про постачання турбіни навряд чи є послугою Газпрому.
 
"Це сильний знак підтримки Німеччини та Європи, а також підтримки солідарності серед найближчих союзників для довгострокової підтримки України", – заявив канцлер і додав, що ослаблення Німеччини та Європи не допоможе Україні.
 
Також Шольц сказав, що таке рішення забрало у Росії привід пояснювати зменшення обсягів постачання газу технічними причинами, звинувачувати саме в цьому санкції.

"Крім цього, наші санкції залишаються чинними. Вони працюють. Виробничі можливості Росії стрімко падають, її економіка перебуває в рецесії, а доступ до життєво важливих товарів суттєво обмежений", - додав канцлер ФРН.
 
За його словами, союзники "націлилися" на додаткові сектори економіки РФ та закривають лазівки обходу обмежувальних заходів.
 
Напередодні стало відомо, що Росія відмовляється використовувати газову турбіну, відремонтування Siemens Energy.
 
Тим часом Газпром скоротив постачання газу Північним потоком-1 до 20% потужності – 33 млн кубів на добу.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зробити успішні ставки на CS:GO: експертні поради 26 апреля 2024

CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) - це не лише популярна відеогра, але й величезна індустрія ставок, що привертає увагу мільйонів гравців та шанувальників кіберспорту

Вийде фільм про Путіна, створений ШІ 25 апреля 2024

Вийде фільм про Путіна, створений ШІ

Андре Тан різко звернувся до українців, що купують одяг закордонних брендів: якого біса ми спонсоруємо чужу економіку? 25 апреля 2024

Андре Тан різко звернувся до українців, що купують одяг закордонних брендів: якого біса ми спонсоруємо чужу економіку? На прикладі країн Європи він пояснив, чому це важливо

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше