Швейцарія змінила правила надання допомоги біженцям з України

16 августа 2022

У Швейцарії під час розгляду заявок на отримання соціальної допомоги тепер враховуватиметься фінансове становище українських біженців. Про це повідомляє SwissInfo.

Наголошується, що на сьогоднішній день трохи більше 60 тисяч людей з України прибули до Швейцарії та отримали статус захисту S, який дозволяє їм отримувати соціальну допомогу, а також працювати в країні.

Досі отримувати соціальну допомогу могли також заможні українці, проте минулого тижня кантональна влада, відповідальна за соціальну допомогу, погодилася посилити правила: щоб доходи та майно біженця враховувалися незалежно від того, отримані вони в Україні чи Швейцарії.

Якщо люди зі статусом S знімають кошти з банківських рахунків в Україні або купують інші активи, ці кошти повинні враховуватися при оцінці їхнього доходу. Єдиним винятком залишається автомобіль, оскільки він необхідний для повернення на батьківщину.

Нагадаємо, ФРН запроваджує нові правила для українських біженців. До 31 серпня українцям дозволено перебувати у Німеччині незалежно від використання безвізу чи депортації.

Раніше повідомлялося, що у Чехії українських біженців позбавили безкоштовного медичного страхування.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зеленська на зустріч із королевою Данії вдягнула ошатну вишиванку з пишними рукавами 16 апреля 2024

Перша леді України Олена Зеленська зустрілась з королевою Мері у Данії і подякувала за співробітництво.

Вергара показала, як бойфренд доглядає її в лікарні після операції 14 апреля 2024

Колумбійська та американська акторка Софія Вергара поділилася з підписниками новиною про те, що перенесла операцію на коліні й похвалилася, що за її доглядає новий коханий.

Как оформить брак с иностранцем за один день? 7 апреля 2024

Многие девушки, женщины и даже дамы зрелого возраста стремятся выйти замуж за иностранца по вполне понятным причинам – подобный шаг позволяет быстро и эффективно решить многие бытовые и социальные проблемы, изменив страну проживания

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше