Сотні "танкерів-примар" перевозять нафту РФ через Фінську затоку - ЗМІ

21 марта 2023

Неідентифіковані танкери перевозять нафту через Фінську затоку після того, як Велика сімка ввела стелю цін на російську нафту, а ЄС та Велика Британія запровадили заборону на морський імпорт сирої нафти РФ. Про це 20 березня повідомило видання Euractiv.

Зазначається, що зазначені обмеження змусили Москву збільшити дальні перевезення з використанням сумнівних суден.

"Прибуття сотень танкерів у поганому стані у вже перевантажену Фінську затоку багаторазово збільшило ризики для морської безпеки та навколишнього середовища. У разі аварії та розливу нафти з наслідками можуть зіткнутися такі країни, як Фінляндія та Естонія, оскільки влада не знає, чи застраховані "танкери- примари" належним чином", - йдеться у матеріалі.

Як заявив капітан-лейтенант берегової охорони Фінської затоки Туомас Луукконен, на деяких із цих суден працюють команди, які, можливо, раніше не плавали в цьому районі, що створює ризик нещасних випадків.

Крім того, за останні півроку з'явилася велика кількість судноплавних компаній, які займаються відвантаженням нафти з російських портів, про які у ЄС практично немає інформації.

Раніше повідомлялося, що Естонія клопоче про введення нового пакету санкцій Євросоюзу проти РФ, який буде націлений на скорочення доходів за рахунок постачання енергоносіїв.

Зокрема, Таллінн пропонує скоротити можливості Росії вивозити сиру нафту морем.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

PROIT.UA: новий інтернет-ресурс для професіоналів та початківців IT-сфери 24 апреля 2024

Україна посідає 11 місце серед 50 найбільш розвинених країн в галузі IT, а в країні успішно працює понад 4 тисячі IT компаній. Наші програмісти користуються високим рейтингом у закордонних компаніях

Найвідоміші "голі сукні" зірок: Кардашян у стилі Монро, Сайрус та Ратаковскі у сіточці (фото) 24 апреля 2024

Клейка стрічка замість суконь – легко! 2022 року в межах Тижня моди у Нью-Йорку відбувся показ шоу Black Tape Project, де замість вбрань на моделях був звичайний скотч. Оголені дівчата впевнено дефілювали подіумом, немов на них були справжні сукні.

Олена Кравець поділилася результатом нової зйомки 24 апреля 2024

Колишня зірка Студії "Квартал 95" Олена Кравець, яка доволі рідко постить у соцмережах фото себе, поділилася результатом нової зйомки.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше