США і Японія створять ракету проти гіперзвукової зброї

4 мая 2024

США та Японія спільно розробляють нову ракету, яка буде здатна перехоплювати гіперзвукову зброю. Про це повідомило агентство Kyodo в п’ятницю, 3 травня.

Проєкт отримав назву Glide Phase Interceptor (Плануючий фазовий перехоплювач). Його вартість складе понад 3 млрд доларів. Японія виділить 1 млрд доларів. Розробку ракети планують завершити впродовж 2030-х років.

"Про спільну розробку домовилися президент Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда в серпні минулого року напередодні тристороннього саміту з південнокорейським колегою в Кемп-Девіді поблизу Вашингтона", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей спільний проєкт з’явився в той час, коли Китай, Північна Корея та Росія агресивно розвивають можливості своєї гіперзвукової зброї.

Агентство нагадує, що гіперзвукові ракети літають зі швидкістю понад 5 Махів, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку. Вони також можуть змінювати курс під час польоту, що ускладнює їхнє збиття й відстеження радаром.

Це вже другий випадок, коли Японія та США вирішили спільно розробити ракету-перехоплювач після Standard Missile-3 Block 2A.

Нагадаємо, у березні США провели успішні випробування гіперзвукової крилатої ракети AGM-183 ARRW повітряного базування в Тихому океані.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Путін озвучив "базу" для потенційних переговорів 17 мая 2024

Якщо почнуться переговори, то Росія буде виходити "з реалій на землі", попередив російський правитель.

Названо дату премʼєри другого сезону нашумілої "Гри в кальмара": продовження вийде вже в цьому році 17 мая 2024

Названо дату премʼєри другого сезону нашумілої "Гри в кальмара": продовження вийде вже в цьому році Раніше фанатам показали перші кадри нових серій

Анна Неплях пояснила, як набрала 10 кіло, чому почасти за ними сумує, та показала фото до та після 17 мая 2024

Переможниця "Міс Всесвіт Україна"-2021 Анна Неплях, яка на початку війни набрала 10 кіло, розповіла, що стало причиною цього.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше