Стали відомі деталі нового пакета санкцій ЄС

30 сентября 2022

Євросоюз планує заборонити імпорт та експорт із РФ дорогоцінних металів і каменів, косметики – аж до туалетного паперу, сталеливарних виробів, напівпровідників, а також запровадити санкції проти президента концерну Калашников Алана Лушнікова і російського філософа Олександра Дугіна. Відповідні обмеження ухвалено Єврокомісією, повідомляє Politico.
"Нам не можуть бути прийнятними ні фіктивні референдуми, ні анексія хоч якоїсь території України. Маємо рішучість змусити Кремль заплатити за подальшу ескалацію", – заявила президент ЄК Урсула фон дер Ляєн у Брюсселі.
За її словами, санкції "дуже ударили по системі правління Путіна".
 

"Вони утруднили йому ведення війни. І ми нарощуємо наші зусилля", – додала вона.
 
Зокрема, санкційний проект має на меті заборонити імпорт деяких сталеливарних виробів з Росії, аби ще більше позбавити країну джерел доходу.
 
ЄС також розглядає експортні обмеження як спосіб послабити армію Кремля. Запропоновані заборони на експорт націлені на напівпровідники, літаки і конкретні хімічні речовини, що мають вирішальне значення для збройних сил країни.
 

"Мета – позбавити військовий комплекс Кремля ключових технологій", – сказала фон дер Ляєн.
 
Зазначається, що Єврокомісія хоче заборонити імпорт "певних елементів, що використовуються у ювелірній промисловості, таких як камені і дорогоцінні метали". Вона пропонує ввести санкції проти Алроси, найбільшої російської алмазовидобувної компанії.
 
Низка звичайних предметів домашнього вжитку також потрапила до списку заборонених для ввезення. Там є "краса або макіяж" (косметика. – Ред.), а також "начиння для гоління" та "персональні дезодоранти". Мило, туалетний папір, зубна нитка і косметички також потрапили до цього списку.
 

Документ також забороняє європейцям надавати архітектурні й інженерні послуги росіянам, а також юридичні або ІТ-консультації.
 
Ще одна пропозиція, яка має привернути увагу, – заборона громадянам ЄС входити до складу рад директорів російських державних підприємств.
 
До списку персональних санкцій увійшли російський філософ Олександр Дугін, а також співак, лідер групи Любе Микола Расторгуєв і найбільший акціонер та основний власник концерну Калашников Алан Лушніков.
 

Також планується запровадити санкції проти тих, хто допоміг організувати псевдореферендуми цього тижня на окупованій Росією території України, а також проти тих, хто оминає європейські санкції.
 
Раніше ЗМІ повідомляли, що у Єврокомісії ухвалили новий пакет санкцій проти РФ, до якого увійде обмеження на ціни на російську нафту.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Столтенберг підбив підсумки Ради Україна-НАТО 19 апреля 2024

Союзники за результатами зустрічі погодилися посилити Україну не тільки системами ППО, але й боєприпасами та БпЛА.

Сіамські близнючки-зірки TikTok розповіли про стосунки з чоловіками 19 апреля 2024

Сіамські близнючки-зірки TikTok розповіли про стосунки з чоловіками: відео Кармен і Лупіти стало вірусним Сестри поділилися цікавими фактами з життя

У Києві поліцейські затримали рецидивіста, який скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною 19 апреля 2024

Скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною: у Києві поліцейські затримали рецидивіста. Фото Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше