В ОП розповіли про роботу із визнання РФ спонсором тероризму

30 сентября 2022

Міжнародна робоча група із санкцій проти Росії розробила п'ятий документ про визнання РФ спонсором тероризму. У четвер, 29 вересня, в Офісі президента розповіли про зміст документу.

Зазначається, що у цьому документі детально пояснюються суть та особливості передбаченого американським законодавством статусу "країна - спонсор тероризму". При цьому експерти робочої групи спрогнозували ризики та запропонували потенційні стратегії пом'якшення багатьох із них.

У документі наводяться фактичні дані, що підтверджують відповідність дій Російської Федерації визначенню "тероризм". На практиці злочини Росії в Україні фактично більші, ніж "спонсорування тероризму", оскільки головним виконавцем цих терористичних актів є російські збройні сили, ключовий інститут російської держави.

"Вид, масштаби та мета навмисного, політично мотивованого насильства, яке Росія застосовує проти українських некомбатантів, шокують. Держсекретар США має визнати Російську Федерацію державою - спонсором тероризму. Аналогічний крок має зробити уряд Канади", - повідомили в ОП.

Також повідомляється, що експерти детально описують основні наслідки: обмеження проведення транзакцій, втрата суверенного імунітету, вторинні санкції, індивідуальні санкції, символічний вплив.

Таке визнання посилить тиск з метою включення Росії до чорного списку групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). Визнання також обмежить допомогу від Сполучених Штатів та від організацій, членом яких є США; буде заборонено весь експорт та продаж зброї; ще більше посилиться контроль над експортом, реекспортом та передачею товарів подвійного використання; будуть запроваджені додаткові фінансові обмеження.

Як зазначили в ОП, надання такого статусу Росії полегшило б і дозволило б США накласти вторинні санкції на третіх осіб, які здійснюють операції з російською державою та суб'єктами приватного сектору. Надавши РФ статус держави - спонсора тероризму, Сполучені Штати та їхні союзники можуть накласти фінансові та торгові санкції на будь-яку державу, яка продовжить співпрацювати з Росією. Така загроза вторинних санкцій збільшить ймовірність дотримання існуючих санкцій, таким чином посиливши їхню ефективність.

Також надання такого статусу значно підвищило б рівень контролю з боку міжнародних контрагентів за багатьма російськими юридичними та фізичними особами приватного сектору. Потенційні ділові партнери повинні бути особливо уважними у своїй належній перевірці та процедурі "Знай свого клієнта" (KYC).

Санкційна група Єрмака-Макфола вважає, що переваги від надання Російській Федерації статусу держави - спонсора тероризму більші, ніж ризики, які, до того ж, можна пом'якшити.

Нагадаємо, 15 вересня у США представили законопроект про визнання РФ спонсором тероризму. Якщо документ буде ухвалено, то дозволить подавати позови до судів Сполучених Штатів за дії Москви в Україні.

Як повідомлялося, американські законодавці після проігнорованої Білим домом резолюції про визнання РФ спонсором тероризму вважали за потрібне самі вирішити це питання. Сенат має намір визнати Росію терористичною країною.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною, більше не вважає себе британцем і хоче отримати громадянство США 19 апреля 2024

Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною: більше не вважає себе британцем і хоче отримати громадянство США Він не планує проживати у Великій Британії у майбутньому

Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати 19 апреля 2024

"Як можна було так опуститись?" Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати Прихильники стверджують, що відповідний результат дав алкоголь і філлери

Мейхер знов на собі продемонструвала одяг власного бренду 19 апреля 2024

Хто-хто, а екс-"ВІА Гра" і бізнесвумен Надія Мейхер знає, як зекономити на рекламі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше