Стало відомо про смерть українського актора Віктор Раду із серіалу "Ліквідація"

21 февраля 2024

Український актор Віктор Раду, відомий за серіалом "Ліквідація", помер 14 лютого на 68-му році життя. В Одеському театрі юного глядача повідомили, що не витримало серце талановитого театрала.

Прощання з ним відбудеться сьогодні, 20 лютого, в Одесі. Про це написали на сторінці Одеського театра юного глядача ім. Юрія Олеші в Facebook.

"Дорогий наш Вікторе Андрійовичу, як же так? Віктор Андрійович Раду працював в Одеському театрі юного глядача багато років – з вересня 1987 року. Він завжди був ідеальним партнером на сцені, надійним робітником, справжнім чоловіком і дуже світлою людиною. Віктор Андрійович допомагав багатьом молодим акторам, передавав їм секрети акторської майстерності, не відмовлявся від нових ролей", – йдеться в пості.

Працівники осиротілого театру розповіли, що з кожної ролі актор робив шедевр, а особливо активним був в останні роки.

На його рахунку наступні ролі: Дорант ("Міщанин у дворянстві"), сеньйор Капулетті ("Ромео і Джульєтта"), Дядько Лев ("Лісова пісня"), Султан ("Чарівна лампа Аладдіна"), Акела ("Мауглі"), Автор ("Льовушка"), Пінхус ("Будьте ви щасливі!"), Кекс ("Смак сонця), містер Пендлтон ("Поліанна"), Пепе ("Листи в Севілью"), і Омелько Кайдаш ("Кайдашева сім’я").

В 2020 році на екрани вийшов серіал "Прозріння" з його участю. Також артист грав у стрічках "Анка з Молдаванки", "Утікачка", "Дежа вю", "Час Х", "Зроби мені боляче" та інших.

Служитель мистецтва пішов з життя раптово для усіх, хто його знав. Колеги називають актора добрим, щедрим і талановитим, згадують його простоту та безкорисливість.

"Добро жило в ньому природним чином, наповнювало його душу. І поширювалося на всіх, хто його оточував. А ще він відчував у кожному з нас щось гарне, бачив це гарне і підтримував. Спілкування з ним завжди надихало й охоплювало, з ним було спокійно й затишно", – написали в некролозі.

Раніше OBOZ.UA писав, що 13 лютого пішла у засвіти акторка Вікторія Островська. Глядачі можуть памʼятати її за роллю яскравої рудої повії у радянській кінокартині Леоніда Гайдая "Діамантова рука".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как подготовить автомобиль к зиме 24 октября 2024

Чтобы избежать неприятных сюрпризов на дороге, необходимо заранее подготовить машину к зимним условиям

Як зацікавити дітей наукою? 22 октября 2024

Діти завжди прагнуть до відкриттів. Їхнє бажання дізнаватися нове може стати справжньою базою для любові до науки. Але як зробити так, щоб наука захопила їх по-справжньому?

Блог про життя українською на "LooP" 14 октября 2024

L.org.ua — це український онлайн-ресурс, що ставить за мету надавати своїм читачам якісний, корисний і зрозумілий контент на різноманітні теми

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше