Світовий банк оцінив наслідки війни в Україні для світової економіки

30 сентября 2022

Період низького зростання та високої інфляції у світовій економіці може розтягнутися на роки через російське вторгнення в Україну, оскільки для відмови від енергоресурсів з Росії потрібен час. Про це заявив президент Світового банку Девід Малпасс, повідомляє у четвер, 29 вересня, Reuters.

Під час свого виступу в Стенфордському університеті Малпасс зазначив, що ймовірність рецесії в Європі зростає, тоді як зростання Китаю різко сповільнюється, а обсяг виробництва в США скоротився в першій половині року. Ці події матимуть серйозні наслідки для країн, що розвиваються, наголосив Малпасс.

За його словами, подолання нинішнього "ідеального шторму" підвищення відсоткових ставок, високої інфляції та уповільнення зростання потребує нових макро- та мікроекономічних підходів.

Також він зазначив, що майбутній звіт банку "Бідність" і загальне процвітання показав, що десятиліття прогресу в скороченні бідності сповільнилися до 2015 року, навіть до пандемії COVID-19, в результаті якої ще 70 млн осіб опинилися в крайній бідності.

Звіт, який має бути опублікований наступного тижня, також показав 4% зниження глобального медіанного доходу, перше зниження з того часу, як банк почав вимірювати цей показник у 1990 році.

"Світ, що розвивається, зіштовхується з надзвичайно складними короткостроковими перспективами, зумовленими різко зрослими цінами на добрива і енергоносії, зростанням відсоткових ставок і кредитних спредів, знеціненням валюти і відпливом капіталу", - сказав Малпасс.

"Гостра небезпека для світу, що розвивається, полягає в тому, що різке уповільнення глобального зростання переросте в глобальну рецесію", - сказав він, зазначивши, що багато з цих країн все ще намагаються повернутися до допандемічних рівнів доходу на душу населення.

Він закликав країни шукати способи зниження інфляції, крім того, що відбувається нині суворо синхронізованого підвищення відсоткових ставок, у тому числі за рахунок підвищення бюджетної ефективності, щоб більшою мірою спрямовувати витрати на бідні та вразливі верстви населення.

Раніше в Організації економічного співробітництва та розвитку заявили, що війна в Україні вплине на світову економіку сильніше, ніж очікувалося.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару 26 апреля 2024

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару: подробиці Крім того, місто звернулось до СБУ та МОЗ

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype 26 апреля 2024

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype.

Корейські вчені навчилися швидко та просто вирощувати штучні алмази 26 апреля 2024

Корейські вчені навчилися швидко та просто вирощувати штучні алмази

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

ineed.ua 0.8
ineed.ua

Отзывов: 1

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше